1. Home
  2. Vesti
  3. Rimac već sprema rivala za Tesla Roadster 2?
Rimac već sprema rivala za Tesla Roadster 2?
0

Rimac već sprema rivala za Tesla Roadster 2?

472
0
Podelite sa prijateljima:

Samo nekoliko dana nakon što je Elon Musk predstavio drugu generaciju modela Tesla Roadster, stižu vesti iz komšiluka da Rimac uveliko radi na zameni za model Concept One.

O nasledniku sada već čuvenog modela čuli smo još u septembru, kada je mlađani Rimac govorio za magazin Auto Guide. Kako kažu iz hrvatskog proizvođača automobila, naslednik modela Concept One biće daleko bolji automobil od prethodnika u svim sferama.

Naime, jedan od čelnika kompanije Rimac, Monika Mikac, otkrila je da će novi model biti daleko luksuzniji i udobniji automobil od Concept One. Najavljeno je i da će Concept Two, kako za sada nosi naziv planirani automobil, dobiti veću autonomiju i novi pogonski sklop. Šta možemo sledeće očekivati od Rimca, nije još uvek jasno, ali znamo da odlazeći model imao 1224 konjske snage, te se s pravom nadamo većoj cifri kod naslednika.

Rimac Concept One na početku je fascinirao automobilsku javnost tako što je u brojnim brzinskim demonstracijama ostavio iza sebe mnogo supersportskih automobila koje pokreću motori sa unutrašnjim sagorevanjem. U poslednje vreme Concept One bio je u žiži interesovanja zbog nesreće na snimanju na druge sezone Grand Toura, kada je Ričard Hamond tokom brdske trke izleteo sa staze i isprevrtao se.

(472)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments