1. Home
  2. Vesti
  3. 43 godine evolucije Golfa (video)
43 godine evolucije Golfa (video)
1

43 godine evolucije Golfa (video)

955
1
Podelite sa prijateljima:

U najnovijem snimku YouTube kanala Donut Media, prikazana je više nego bogata istorija Volkswagen Golfa.

Jedan od najprodavanijih automobila ikada, Golf, pojavio se sada već daleke 1974. godine, kao komercijalna zamena za vremešnu Bubu. Uz Hondu Civic, Golf je bio jedan od začetnika hedžbek karoserije, ali i sa verzijom GTI rodonačelnik hot heč dinastije.

Danas Golf dolazi u različitim varijantama, sa petoro ili troje vrata, karavan, kabriolet, pa čak i sa „zelenim“ električnim pogonom. U video-snimku nije spomenut ni ogroman uticaj koji je Golf ostvario u okviru same Volkswagen grupacije. Na Golfu je danas bazirano više različitih modela, uključujući i novu Bubu, Jettu, kao i Audi A3.

Kako su izgledale 43 godine evolucije Golfa, pogledajte u snimku:

(955)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mikelangelo

Ne postoji savrsen auto, ali je verovatno Golf prisao najblize idealnom automobilu (motor, menjac, ubrzanje, prostornost, upotrebljivost, ostatak vrednosti, lakoca (dobre) prodaje kao polovnog, u bilo kom trenutku i sa bilo kojom kilometrazom)…