1. Home
  2. Sport
  3. Toyota: Poklonili smo titulu Porscheu
Toyota: Poklonili smo titulu Porscheu
0

Toyota: Poklonili smo titulu Porscheu

170
0
Podelite sa prijateljima:

Toyota smatra da je uručila ovogodišnju FIA WEC titulu Porscheu.

Direktor Toyota Motorsport GmbH, Paskal Vaselon, dao je komentar nakon što je japanski proizvođač ostvario petu pobedu sezone prošlog vikenda u finaleu serije u Bahreinu.

Trijumf Sebastijena Buemija, Kazukija Nakađime i Entonija Dejvidsona znači da je Toyota nadmašila svog glavnog rivala u pet od devet WEC trka u sezoni 2017.

„Postoji satisfakcija jer je naš cilj bio da dobijemo više trka nego Porsche“, rekao je Vaselon. „To na sezonu baca drugačije svetlo, jer mi smo dominirali po pitanju performansi u šest od devet trka, i opet smo uspeli u tome da ne osvojimo šampionat.

U suštini, mogu da kažem da smo izgubili titulu. Porsche je zapravo nije osvojio. Međutim, to je sport, to je automobilizam.“

Vaselon je objasnio da problem koji je #8 Toyotu TS050 Hybrid stavio na osmu poziciju na 24 časa Le Mana koštao drugoplasirane, Buemija i Nakađimu, titule.

„Sa automobilom #8 smo jasno izgubili titulu na Le Manu“, rekao je on, sugerišući na probleme na hibridnom sistemu koji su prouzrokovali ostanak u boksu od gotovo dva časa. „Za jednog proizvođača, napravili smo previše grešaka. Mogli smo da imamo dve dvostruke pobede u poslednje dve trke, ali umesto toga smo imali par incidenata.“

Komentar se zapravo odnosi na dva incidenta sa GTE Pro Porscheima u Bahreinu i Šangaju, kada je Toyota #7 sprečena da finišira kao druga iza sestrinskog automobila.

Dejvidson je izgubio šansu da osvoji drugu WEC titulu nakon što je istupio sa trke u Ostinu u septembru, kako je opisao, „iz ličnih razloga“, da bi na kraju završio kao treći u poenima.

Toyotin kasni napredak je došao u vidu podstreka koji su donele nove aerodinamičke komponente i razvoj TS050 Hybrida.

 

(170)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments