1. Home
  2. Vesti
  3. Debitovao Infiniti QX50 na salonu u Los Anđelesu
Debitovao Infiniti QX50 na salonu u Los Anđelesu
0

Debitovao Infiniti QX50 na salonu u Los Anđelesu

202
0
Podelite sa prijateljima:

Infiniti sa modelom QX50 cilja džepove visoke klase u SAD.

Prvi serijski automobil sa VC-turbo pogonskom jedinicom stiže iz Infinitija. Pod haubom Qx50 nalazi se motor koji razvija 268 konjskih snaga uz 380 Nm obrtnog momenta iz dva litra zapremine. U pitanju je agregat sa turbinom i četiri cilindra. QX50 do „stotke“ stiže za svega 6,3 sekunde, uz maksimalnu brzinu od 230 km/h. Novi motor je prva pogonska turbo benzinska jedinica sa varijabilnom kompresijom, čime se omogućava veliki obrtni moment kao i manja potrošnja goriva. Pomenuti agregat uparen je sa CVT menjačem.

QX50

Novi QX50 visok je 1,69, dugačak 4,69 i širok 1,9 metara. Sa ovim dimenzijama staje rame uz rame sa BMW-om X3. Infiniti još uvek nije dao fotografije, niti saopštenje o enterijeru ovog vozila.

Što se tiče tehnologije, Nissanovo luksuzno odeljenje takođe je bilo šturo sa informacijama. Ipak, rečeno je da će QX50 imati novi ProPilot sistem, odnosno kompjutersku asistenciju pri ubrzanju, kočenju i upravljanju, unutar jedne trake.

Očekuje se da će se QX50 naći u prodaji početkom 2018. godine.

 

(202)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments