1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini Urus će do stotke stizati za 3,7 sekundi!
Lamborghini Urus će do stotke stizati za 3,7 sekundi!
0

Lamborghini Urus će do stotke stizati za 3,7 sekundi!

308
0
Podelite sa prijateljima:

Dok se svet polako priprema da vidi Lamborghinijevo „čudo“ od SUV-a, ekipa novinara prestižnog MotorTrend-a imala je priliku da isti testira.

Kako pomenuti portal prenosi, Urus će koristiti pogonsku jedinicu baziranu na Audijevom agregatu. U pitanju je četvorolitraski biturbo V8 motor koji razvija 650 konjskih snaga i 850 Nm obrtnog momenta. Sa druge strane, platformu MLB Evo deli sa modelom Bentley Bentayga. Snaga će se na sva četiri točka prenositi putem osmostepenog ZF automatskog menjača.

Iako tehnička specifikacija tvrdi da je Urus sposoban ubrzati do stotke za 3,7 sekundi, prototip koji trenutno vozi MotorTrend je brži! Naime novinar ovog časopisa uspeo je da do 100 km/h stigne za 3,59 sekundi, a šef razvoja Lamborghinija istu brzinu postigao je za 3,34 sekunde. Čelnici „razjarenog bika“ saopštili su da će Urus definitivno biti sposoban za postizanje brzine veće od 300 km/h. Vrlo impresivno za vozilo teško 2.154 kilograma.

Lamborghini se posebno pohvalio najvećim kočnicama koje su se do sada našle na nekom serijskom automobilu. Na prednjoj ososvini postavljeni su rotori od 17,3 inča sa kleštima od čak 10 klipova! Pozadi su diskovi od 1,46 inča i četvoroklipna klešta. Navodno, italijanski proizvođač je želeo još veće kočnice, ali su morali da odustanu od te namere zbog veličine standardnih točkova od 21 cola.

Urus će se i zvanično predstaviti javnosti 4. decembra ove godine.

(308)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments