1. Home
  2. Zelene strane
  3. Honda će 2022. lansirati električni model koji se puni za 15 minuta
Honda će 2022. lansirati električni model koji se puni za 15 minuta
0

Honda će 2022. lansirati električni model koji se puni za 15 minuta

177
0
Podelite sa prijateljima:

Po ekskluzivnom izveštaju publikacije Nikkei, Honda namerava da ostvari punjenje od 15 minuta za 240 kilometra autonomije do 2022. Ukoliko je vrednost određena po japanskim JC09 standardima, to znači realnih 200 kilometara.

Japanska kompanija je saopštila da će lansirati prvu seriju potpuno električnih automobila do 2019.

Petnaest minuta je upola manje od trenutnog industrijskog standarda od 30 minuta za 80 odsto punjenja baterije za „gradske“ modele tipa Nissan Leaf, Fiat 500e i slično. Pre pet godina, Honda je uspela da postigne 95% punjenja za 20 minuta.

Honda Fit EV u japanskoj verziji je bila opremljena CHAdeMO priključkom, koji se razlikuje od evropske i američke verzije, a SCiB baterija je bila sposobna da primi 50 kW energije.

Ostala vozila koja su obavljala punjenje za 15-20 minuta su Mitsubishi i-MiEV, MiEV Minicab i Truck, zahvaljujući SCiB baterijama od 10,4 kWh.

Tajna brzog punjenja leži u odgovarajućoj bateriji, koja ne samo što je sposobna za brzo punjenja pri 4C* struji (kao SCiB), već i u dovoljnoj gustini energije, koja može da ponudi širu autonomiju.

*4C znači da je vrednost struje četiri puta veća od kapaciteta baterije.

Novi standardi vezani za stanice za brzo punjenje (koje će ići do 150 kW), biće dovoljno sposobni da teoretski napune bateriju od 47 kWh za 15 minuta (od 0 do 80%).

Izvor: Nikkei

(177)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments