1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda planira pet električnih modela do 2025.
Škoda planira pet električnih modela do 2025.
0

Škoda planira pet električnih modela do 2025.

201
0
Podelite sa prijateljima:

Češka marka želi da lansira pet čisto električnih modela do 2025.

Škoda je potvrdila da će nastaviti tradiciju proizvođenja najvažnijih modela u Mladoj Boleslavi, glavnoj fabrici u Češkoj Republici, gde će sa proizvodnih linija silaziti budući EV modeli, i to počev od 2020. Godinu dana ranije, Česi će započeti proizvodnju električnih komponenti za „plug-in“ hibridne modele iz portfolija VW grupe.

Škodina elektro ofanziva započinje sa PHEV verzijom aktuelne generacije Superba, nakon čega će uslediti i elektrifikacija Kodiaqa. Oba vozila će koristiti hibridni sistem koji se sastoji od 1,4-litarskog turbo benzinca uparenog sa elektromotorom od 85 kW, što u totalu proizvodi 217 ks. Reč je o postavci koju koristi i Volkswagen Passat GTE.

Škoda će 2020. biti spremna da lansira svoj prvi potpuno električni model, čija je prethodnica Vision E koncept. To će biti VAG-ov treći EV baziran na MEB platformi, nakon dva električna modela iz Volkswagena i Audija.

Elektro program će se nastaviti sa najskupljim Škodinim modelom ikada, električnim kupe SUV-om, pozicioniranim između Karoqa i Kodiaqa. Očekuje se snaga od oko 300 konja.

Sa druge strane električne game, češki proizvođač će lansirati priuštivi hedžbek. On će zapravo biti VW I.D. sa drugom značkom, a mogao bi da oživi naziv „Felicia“. Do 2025., linija električnih modela će porasti za još dva člana, kompaktni krosover i sportski automobil, za kojeg se smatra da će biti duhovni naslednik klasične Škode 110R

 

(201)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments