1. Home
  2. Vesti
  3. PSA grupa ukinula „car sharing“ servis u Berlinu
PSA grupa ukinula „car sharing“ servis u Berlinu
1

PSA grupa ukinula „car sharing“ servis u Berlinu

260
1
Podelite sa prijateljima:

Dok PSA grupa radi na „finom brušenju“ budućih prevoznih servisa u SAD, u međuvremenu može neke stvari da nauči iz projekta lansiranog u Evropi, koji baš i nije uspeo.

Naime, PSA je zatvorila Multicity „car sharing“ servis u Berlinu 29. oktobra, i to nakon pet godina. Servis je u ponudi imao više od 200 „slobodno cirkulišućih“ Citroena C Zero EV i jedan C1, ali se suočio sa jakom konkurencijom u vidu Daimlerovog Car2Go programa.

Brižit Korteu, viša potpredsedica PSA za mobilne servise, izjavila je da je PSA naučio vredne lekcije iz propalog Multicity projekta u Berlinu. Govoreći na predstavljanju kompanijske strategije vezane za strategiju prevoza i partnerstava, uključujući i novo sa kineskim gigantom Huaweijem, Korteu je saopštila da je program sadržao neke kritične pogrešne korake.

„Naučili smo da automobil morate da postavite ispred klijenta“, rekla je ona. „Nismo imali dovoljno vozila“, dodavši da su neki korisnici morali da hodaju kilometar ili više da bi pronašli automobil.

Ona je takođe rekla da je PSA imao prepreku u vidu činjenice da nije imao potpunu kontrolu nad Multicity softverom, koji je morao da radi u službi potreba servisnog partnera „Deutsche Bahn“.

„Sada znamo kako da uđemo u grad, znamo kako da upravljamo stvarima za naše klijente, znamo šta treba da uradimo“, rekla je ona, navodeći Emov servis u Madridu, sa kojim je PSA započela prošlog decembra.

Proizvođači automobila ubrzanim tempom idu ka razvoju prevoznih servisa da bi se prilagodili promenama u sferi vlasništva nad vozilima. PSA se fokusira na „car sharing“, upravljanje digitalno povezanim flotama, onlajn prodaju novih i polovnih automobila i postprodajne popravke.

Nova studija koju je sproveo IHS Markit predviđa veliki zaokret od „kupovine automobila ka kupovini prevoza“, koji će uzdrmati temelje automobilske industrije. Do 2040., otkriva ovaj izveštaj, ukupan broj kilometara pređenih u Kini, Indiji i SAD će se povećati za 65 odsto na 11 milijardi, dok će u isto vreme prodaja automobila značajno da se smanji.

 

(260)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Interesantna ova pretposlednja rečenica. Ima logike.