1. Home
  2. Vesti
  3. Valter Rerl: Novi modeli su postali prebrzi za Nirburgring (video)
Valter Rerl: Novi modeli su postali prebrzi za Nirburgring (video)
0

Valter Rerl: Novi modeli su postali prebrzi za Nirburgring (video)

340
0
Podelite sa prijateljima:

Sa svojih 70 godina, Valter Rerl (Walter Röhrl), sakupio je takvo vozačko iskustvo, na kojem svako može da mu pozavidi. Pored dve WRC titule i rekorda na Pikes Peak International Hill Climbu 1987., verovatno je čovek koji je odvozao najviše brzih krugova na Nirburgringu.

Nakon penzionisanja, što se zvaničnih takmičenja tiče, on je preuzeo ulogu razvojnog vozača Porschea. Međutim, vrhunski modeli nemačke marke su sadapostali prebrzi za iskusnog vozača, tako da je Rerl odbio mogućnost da postavi novi rekord ’Ringa sa novim 911 GT2 RS.

„Sa brzinama kao što može da postigne ovaj automobil, a to je 295 km/h na Švedenkrojcu i 270 km/h na Fuksroreu, na umu su mi svi incidenti kojima sam svedočio na tim mestima u poslednjih 20 godina“, rekao je Rerl, vezano za GT2 RS. „Kada uđem u Fuksrore sa 270, uvek se setim jednog od test vozača Bridgestonea, kome se tu polomio naplatak…“

Rerl se takođe našalio da nije napao rekord Nirburgringa u GT2 RS zbog „gustog saobraćaja“.

„U poslednjih 20 godina, trebalo mi je četiri časa, u međuvremenu, treba mi osam časova“, rekao je on.

Umesto Rerla, Porscheov test vozač Lars Kern je postigao najbolje vreme u GT2 RS, od 6 minuta, 47,3 sekunde. To je superkupe učinilo čak 10 sekundi bržim od hiperautomobila, 918 Spyder (6:57).

Mada se Rerl nije našao za volanom GT2 RS na ’Ringu, on je vozio najbrži Porscheov kupe. On i Mark Veber su demonstrirali mogućnosti ovog sjajnog vozila.

Pogledajte video.

 

(340)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments