1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljen Volkswagen Virtus – Polo u sedan verziji
Predstavljen Volkswagen Virtus – Polo u sedan verziji
1

Predstavljen Volkswagen Virtus – Polo u sedan verziji

952
1
Podelite sa prijateljima:

Pred nama je novi Volkswagen Virtus. Nakon „procurelih“ fotografija, sedan verzija Polo hedžbeka je debitovala u Brazilu. Novi VW-ov model iz B segmenta stiže u januaru, a „na nišanu“ će imati Chevrolet Prismu, uspešnu Hondu City, kao i novi Fiat Cronos i Toyotu Yaris Sedan.

Kao što je i očekivano, novi Virtus mnoge karakteristike deli sa Polom, što ne čudi s obzirom na činjenici da leže na identičnoj, MQB-A0 platformi. Dakle, ogibljenje, upravljački sistem, motori i menjači su praktično identični.

Za sada je Volkswagen potvrdio samo 200 TSI verziju, opremljenu 1,0-litarskim TSI trocilindarskim turbo motorom sa 130 ks, kada kao pogonsko gorivo koristi etanol, odnosno 115 konja i 200 Nm maksimalnog obrtnog momenta, kada se motor napaja benzinom. Sa ovim motorom, Virtus do 100 km/h ubrzava za 9,9 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 194 km/h.

Sa vizuelnog aspekta, anfas je isti kao kod Pola, uključujući modifikacije koje je hedžbek dobio za južnoafričko tržište. Pozadi, Virtus krasi novi VW identitet, koji će ispratiti  i buduća Jetta, koja treba  da debituje u Detroitu, u januaru sledeće godine.

Da bi obezbedilo više unutrašnjeg prostora u odnosu na hedžbek, Virtus je dobio međuosovinsko rastojanje od 2,65 metara, što je identično aktuelnoj Jetti, i 8,5 centimetara više u odnosu na Polo. Ukupna dužina vozila je takođe veća, 4,48 metara u odnosu na 4,05 metara. Zapremina prtljažnika je takođe mnogo izdašnija – 521 litar u odnosu na 300 litara kod Pola. Virtus je visok 1.468 milimetara, dok je širina identična (1.751 milimetar).

Dizajn enterijera i klastera instrumentacije kod Virtusa je praktično identična kao kod Pola. Takođe je dostupan digitalni Active Info Display od 10,25 inča i info-zabavni Discover Media sistem sa osmoinčnim ekranom osetljivim na dodir. Tu su i tri USB priključka, Mirrorlink, Apple CarPlay i Android Auto funkcije.

VW je takođe najavio Virtus kao jedan od najbezbednijih modela u segmentu. Da podsetimo, Polo je na Latin NCAP testu dobio pet zvezdica.

Što se sistema aktivne bezbednosti tiče, Virtus dobija ESC kao standard, što uključuje i druge sisteme elektronske asistencije poput HHC-a (asistencija pri kretanju na strmini), HBA ili BAS (hidraulični sistem asistencije pri kočenju), XDS + (elektronska blokada diferencijala), BSW (Bremsscheibewischer – automatsko čišćenje kočionog diska) i RKA + (monitoring pritiska u pneumaticima).

Mada to još uvek nije potvrđeno, očekuje se da Virtus ima istu lepezu dostupnih varijanti kao Polo. Osnovna verzija će biti pogonjena 1,6-litarskim benzincem sa 16 ventila i petostepenim manuelnim menjačem, dok će srednje i visokopozicionirani modeli ispod haube imati 200 TSI (1.0 Turbo), uz Tiptronic šestostepeni automatski menjač. Jednolitarski atmosferac neće biti dostupan u sedanu.

 

(952)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoran

Proba je prvo uradjena u skodi sa rapidom koji je ustvari sedan verzija fabije 2. A sada fabije 3. Videli nemci da je to ok pa namestili polo sedan verziju. A polo jeftin u odnosu na druge vw modele i eto sedan za istocnu evropu…