1. Home
  2. Vesti
  3. Električni BMW X3 dobija oznaku „iX3“
Električni BMW X3 dobija oznaku „iX3“
0

Električni BMW X3 dobija oznaku „iX3“

174
0
Podelite sa prijateljima:

BMW kaže da je elektromobilnost „glavni prioritet“ marke kada je napredak u pitanju. S tim na umu, potpuno je logično da je nemački premijum proizvođač zaštitio oznaku „i“, koja je predviđena za elektrifikovane modele. Najnoviji je „iX3“ bedž, što znači da će BMW-ov SUV bestseler biti prvi među bavarskim SUV pulenima sa čisto električnim pogonom.

BMW je podneo zahtev za dodatnim „i“ oznakama, od „iX1“ do „iX9“. Što se „iX3“ tiče, očekuje se na zadnjem delu električnog X3, koji je potvrđen, i koji na u prodajne salone dolazi 2019.

iX3 će se pridružiti i budući i5, a sa prethodnicom u vidu Vision i Dynamics Concepta smo se već upoznali. BMW se nada da će tandem novi elektro modela doprineti planiranoj prodaji elektrifikovanih vozila marke od 25 odsto u odnosu na total, do 2025.

Pored novih modela kao što su iX3 i i5, revidirani i3 kreće s prodajom za par meseci.

Na Salonu automobila u Los Anđelesu sledećeg meseca, bavarska marka će iziložiti prvi i8 Roadster, sa dvostruko većom baterijom, većom elektro autonomijom i preko 400 ks.

 

(174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments