1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda Superb vs BMW M760i (video)
Škoda Superb vs BMW M760i (video)
2

Škoda Superb vs BMW M760i (video)

11.58K
2
Podelite sa prijateljima:

Naravno, Škoda Superb i BMW serije 7 ne pripadaju istoj klasi. Međutim, Matt Watson i CarWow su ponovo upriličili veoma interesantno poređenje. „Na crtu“ su stali M760i sa V12 motorom i Superb sa 280 ks.

Perjanica među Škodama do stotke stiže za 5,8 sekundi, što je odličan rezultat, ali sa 601 ks, M Performance serija 7 četvrt milje prelazi za 11,3 sekunde, dok je najbržoj Škodi za istu radnju potrebno 13,4 sekunde.

Međutim, to nije bio jedini test. Ovaj drugi je malo kontroverzniji, jer je od Superba zahtevao da pretekne BMW, dok se „Bavarac“ kretao oko 80 km/h. Ipak, sa gasom „do daske“, Matt nije uspeo da spreči Škodu u nameri. Doduše, ovo u realnom saobraćaju ne bi bilo lepo, pa ni legalno.

U trećem testu, Škoda ponovo pobeđuje, jer je imala kraći zaustavni trag od BMW-a, što nimalo ne čudi, s obzirom na 700 kilograma razlike u težini.

Prilikom merenja nivoa buke i vibracija, naravno, BMW glatko odnosi pobedu. Ipak, na kraju ne treba zaboraviti cene ovih modela. Superb u Nemačkoj startuje sa 25.750 evra a BMW sa 87.200 evra. Dakle, možete kupiti tri Škode po ceni jedne „sedmice“, i još da vam ostane pare za Citigo i pun rezervoar goriva.

Ukupni pobednik – M760i. 

Izvor: CarWow

 

(11575)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Fap

I ostane Vam puno prašine BMW-a za udisanje 😀

Kiki 21

Pravda za Škodu !