1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-AMG E63S najbrži karavan na Nirburgringu (video)
Mercedes-AMG E63S najbrži karavan na Nirburgringu (video)
3

Mercedes-AMG E63S najbrži karavan na Nirburgringu (video)

4.30K
3
Podelite sa prijateljima:

Čitaocima AutoRepublike je do sada postalo jasno da među nama u redakciji ima ljubitelja karavana. Oni nisu poslovično poznati kao „trkalice“ i „proždirači asfalta“, ali to ne znači da u nekim slučajevima mogu da urade neverovatne stvari. Mercedes-AMG E63 S u karavanskoj verziji je najbolji dokaz za to, jer je novokrunisani „kralj“ Nirburgringa u kategoriji karavana.

Prvo i osnovno, ovaj automobil izgleda – moćno, a pored toga što mu je pojava za respekt, on je i izuzetno brz. Na Nordšlajfeu je ostvario vreme kruga od 7 minuta, 45,19 sekundi, još 22. septembra.

Možda će se nekome ovaj rezultat učiniti ne tako impresivnim, ali treba znati da morate biti izvanredan vozač u veoma brzom automobilu da biste odvozali krug ispod 9 minuta, a da ne govorimo o margini od 8 minuta.

Ono što je primetno iz snimka da je E63  S sve odradio bez većih napora, jer su izostale bilo kakve korekcije na volanu od strane vozača. Podupravljanja i preupravljanja gotovo da nije bilo. Dakle 4Matic je odrađivao svoj posao, a veliki karavan je i u sekciji nakon Karussella bio izuzetno stabilan.

Nažalost, iz nepoznatih razloga, očitavanje brzine je nestalo na 6:42, tako da ne znamo brzinu koju je E63 ostvario na Döttinger Höhe. Na Schwedenkreuzu se na momenat pojavilo 270 km/h.

Na kraju, šta reći nego – voleli bismo da je naš.

Izvor: Sport Auto

 

(4301)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Još i da F1 počne da koristi AT i sav užitak ode u tri materine …
Ovakva „zver“, a ovako tužan zvuk. A V8 … Plače mi se …
Skidam svakako kapu. I jako mi je drago da je karavan, jer sam „lud“ za njima 🙂

hercegovac

Мени се лично више свиђају лимузине, али знали су ми рећи људи из иностранства: шта ће ти ауто ако није караван?! 🙂

Boki

Pih. To što je nazovi karavan i nema mnogo veze
V8 biturbo, 4 litra, ~600KS, 4WD i ovakav rezultat. Pa i nije nešto. Pre je za očekivati da je ispod 7,5 min