1. Home
  2. Vesti
  3. Honda CB4 Interceptor Concept – mašina iz snova
Honda CB4 Interceptor Concept – mašina iz snova
0

Honda CB4 Interceptor Concept – mašina iz snova

294
0
Podelite sa prijateljima:

Među modelima koji su izazvali najveću pažnju publike na EICMA u Milanu, definitivno je Honda CB4 koncept, proizvod dizajnerskog studija kompanije u Rimu. Baziran na CB4 konceptu iz 2015., novajlija je nosilac jasnog italijanskog uticaja kada je reč o stajlingu. Futuristički „cafe“ trkač sjedinjuje oštre uglove sa isto tako oštrim konturama karoserije.

Mada CB4 nosi naziv „Interceptor“, ne podseća na prve VFR Honde iz ranih osamdesetih. Ovaj ram konkretno više evocira na originalni CB400F iz sedamdesetih godina, što znači da je reč o lakom, uličnom trkaču sa minimalnom „dekoracijom“. Po Hondi, ova najnovija konfiguracija dodaje „Sport Endurance“ momenat originalnom dizajnerskom jeziku CB4 koncepta, kreirajući potpuno novu perspektivu kada je o svetu „Café Racera“ reč.

Motor je „totalno crn“, kombinujući eleganciju i sportske atribute, u isto vreme ostavljajući prostor za futurističku tehnologiju, integrisanu u atraktivne, tečne linije dizajna. Među tim „futurističkim“ odlikama je i elisa postavljena u usisni otvor na „nosu“, koja kinetičku energiju motocikla pretvara u elektricitet. Proizvedena električna energija napaja info-zabavni sistem motocikla, postavljen na rezervoaru. Displej obezbeđuje konstantnu digitalnu povezanost, pružajući vozaču mogućnosti da prati put uz pomoć digitalnih mapa, da upućuje pozive u slučaju nužde ili jednostavno poveže uređaje.

Šasija ima zakrivljenu gornju „kičmu“ ramne konstrukcije, što bi moglo da znači da je agregat poslužio kao deo konstrukcije izložene naprezanju. Sa bočne strane zadnjeg naplatka se nalazi individualno oscilirajuće rame. Ogibljenje potpisuje firma Öhlins, dok kočnice dolaze iz kuće Brembo.

Café oplata Interceptora se gotovo neprimetno spaja sa oblogom rezervoara i pruža se neznatno preko štitnika hladnjaka. Visoko, unazad postavljeni fuzasteri, postavljeni direktno ispod središta sedišta i ravne ručke, sugerišu da ovde imamo posla sa mašinom iz snova za vikend trkače. Izduvna cev obuhvata podšasiju i izlazi u vidu lepo oblikovanog „repa“, na čijoj se gornjoj strani nalaze stilizovana LED svetla. Naravno, poznavaoci su primetili 1000R oznaku. Interesantno…

Zaista se nadamo da CB4 nije samo dizajnerska demonstracija, već da će se materijalizovati u serijsku „zver“, za koju već sada možemo reći da će sigurno doživeti tržišni uspeh.

 

(294)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments