1. Home
  2. Vesti
  3. DS 3 Crossback stiže 2019. kao rival modelu MINI Countryman
DS 3 Crossback stiže 2019. kao rival modelu MINI Countryman
0

DS 3 Crossback stiže 2019. kao rival modelu MINI Countryman

215
0
Podelite sa prijateljima:

Britanski Autoexpress je predstavio fotografije novog DS 3 Crossback SUV-a, koji sledi stilske i dizajnerske smernice predstavljene kroz DS 7 Crossback. Novim modelom PSA grupa planira da se, na tržištu, suprotstavi konkurentskim modelima Mini Countryman  i Audi Q2, koja smo oba testirali. Električna verzija novajlije je očekivana, takođe.

Uz bratski Peugeot 208, novi mali SUV DS 3 Crossback, će biti prvi model koji će počivati na potpuno novoj CMP platformi koju je za mala vozila razvila PSA grupa. Očekuje se da bude dugačak malo preko četiri metra, a kao što se može zaključiti iz prikazanih fotografija, kombinovaće stil modela DS 3 i većeg DS 7 Crossback.

Govoreći na nedavno održanom Salonu automobila u Tokiju , Erik Apod, izvršni potredsednik brenda DS, zadužen za istraživanje i razvoj, dao je najjasniji zvanični nagoveštaj da će ovaj mališan uskoro biti predstavljen tržištu. “Od ukupno prodatih 650.000 vozila sa DS oznakama, od 2010. godine do danas, čak dve trećine se odnosi na DS 3. Naravno, potrebno nam je da kupcima koji su već kupili ovaj model u prethodnih nekoliko godina, ponudimo nešto atraktivno, čime bi podmladili svoj vozni park”, izjavio je Apod, i dodao: “Pored toga, takođe prepoznajemo evolutivne promene koje se dešavaju na tržištu. Zapažamo i rezultate koje postiže Mini brend sa svojim Countryman modelom, dok se za to vreme beleži kontinuirani pad prodaje hedžbek modela sa troja vrata, kakav je DS 3. Vrlo slična priča i sa Audi modelima. Zato, može se reći da imamo na umu da se pojavimo u segmentima tržišta gde leži najveći profit i najveći obim prodaje, ne zaboravljajući pritom ni kupce modela DS 3. Na budućim generacijama nižih segmenata iz DS linije, pronaći ćete puno elemenata, uključujući opcije personalizacije, ograničene serije i slično. Nešto što je već primenjeno i kod DS 3.”

Apod je potvrdio i da će sledeći DS model koristiti CMP platformu, kao glavni argument za tržišni napad u novim segmentima.

Malo je verovatno da će dolazeći model poslužiti kao zamena za vremešni DS 3, čija će prodaja biti nastavljena uporedo sa prodajom novajlije, najkraće do 2020. godine, uz modernizaciju prevashodno info-zabavnog sistema, ali i plasiranje limitiranih specijalnih edicija.

Novi DS 3 Crossback će biti prvi mali model PSA grupe koji će koristiti novu platformu adaptiranu za upotrebu u električnom vozilu. Ovako prilagođena platforma, nosiće naziv e-CMP. Najave govore o tome da će novitet raspolagati elektromotorom snage oko 115 konjskih snaga, kao i baterijskim jedinicama kapaciteta 50 kWh, što bi bilo dovoljno za autonomiju od oko 450 kilometara.

Elektropokretana verzija bi trebalo da se nađe u ponudi neposredno nakon konvencionalnih izdanja, čime će se, tokom 2019. godine, priključiti plug-in hibrid modelu DS 7 Crossback i time upotpuniti elektrifikovani deo game brenda DS.

Podsetićemo da je DS 7 Crossback praktično prvi model koji je objedinio na pravi način, suštinske vrednosti brenda: dizajn, komfor, francusko poimanje luksuza i tehnologija. Erik Apod je priznao da je više dizajnerskih detalja preuzeto sa DS 7 Crossback kako bi bili preneti na ostatak game, a sve sa ciljem da se uspostavi korporativni stil celokupne ponude.

Izvor: AutoExpress

(215)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments