1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M vas uči kako da driftujete (video)
BMW M vas uči kako da driftujete (video)
0

BMW M vas uči kako da driftujete (video)

1.52K
0
Podelite sa prijateljima:

Pod izvesnim okolnostima, driftovanje može biti zabavno i lako. Ukoliko se nalazite na zatvorenoj stazi u bezbednim uslovima, na vlažnom asfaltu, čak vam nije ni potreban posebno snažan automobil. Gotovo svaki automobil sa zadnjim pogonom će zaplesati ukoliko znate šta treba uradite sa volanom. S druge strane, bez obzira na snagu vozila, driftovanje je ZABRANJENO ukoliko niste upoznati s osnovama ove discipline.

Kao što BMW M objašnjava, prva stvar koju morate da uradite, naravno, je da deaktivirate elektronsku kontrolu stabilnosti, ukoliko on postoji. U zavisnosti od vozila, može biti nekoliko nivoa na kojima ESP funkcioniše, tako da ga je potrebno u potpunosti isključiti.

Ubacivanje u drugi stepen prenosa donosi dobar odziv i obilje obrtnog momenta. Zatim ide tura treninga, upoznavanje sa stazom i ubrzavanje do 20 km/h, što je optimalna brzina za početnike.

Zatim, pritisnite papučicu gasa na momenat u cilju proklizavanja zadnjih točkova. Dobija se osećaj kao da zadnji točkovi žele da preteknu prednje. Bez panike, jer tu zabava počinje. Nežno smirite gas i u isto vreme okrenite volan u kontra stranu, i eto prvog drifta.

Naravno, ovo objašnjenje je pojednostavljeno. Korak po korak, odgovarajući recept može da se pronađe u priloženom videu, uz demonstraciju atraktivnog M4 Coupea.

 

 

(1522)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments