1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche sprema GPS bezbedonosni sistem za svoje oldtajmere
Porsche sprema GPS bezbedonosni sistem za svoje oldtajmere
0

Porsche sprema GPS bezbedonosni sistem za svoje oldtajmere

121
0
Podelite sa prijateljima:

Samo par stvari na svetu mogu da budu gore od spoznaje da vaš automobil nije na mestu na kom ste ga parkirali. Osećaj mučnine u stomaku polako narasta dok probate da shvatite gde vam je automobil i šta se desilo u stvari.  Grozan je osećaj i pri samoj pomisli da vam je ljubimac ukraden. A kako li bi tek bilo još da je ljubimac neki starinski ili kolekcionarski primerak? Porsche je rešio da liši ovakvih briga sve one koji poseduju neki od njihovih modela iz bogate istorije. Ovo namerava da postigne uvođenjem u primenu Porsche Classic Vehicle Tracking Systema, zasnovanog na bazi automatizovanog GPS mehanizma koji bi trebao da spreči krađe svakog automobila iz palete, počev od legendarnog Porsche 356, pa na dalje ka novijim modelima.

Porsche razvija sistem koji će biti instaliran na diskretnim i različitim lokacijama u automobilu. Početna reakcija sistema protiv krađe, ogledaće su u uključivanju zvuka alarma, a ukoliko je akumulator isključen sa elektro mreže automobila, sistem će poslati elektronsku poruku vlasniku ili bezbednosnom centru. Nakon što kupac potvrdi da je vozilu pristupljeno na neovlašćen način, izveštaj iz bezbedonosnog centra će biti poslat momentalno u policiju. GPS sensor će pokazivati tačnu lokaciju vozila u svakom trenutku, kao i pravac kretanja. Biće moguće čak i da sistem blokira mogućnost ponovnog startovanja motora. Bezbedonosni centar, umesto policije, će ostati u kontaktu sa vlasnikom, kako bi se prevazišla eventualna jezička barijera.

Poslednji, ali vrlo važan detalj, sa ovim u vezi, odnosi se na to da će korišćenje ove usluge biti dostupno samo kupcima na evropskom tržištu, i to počev od proleća sledeće godine posredstvom Porsche Classic Partners, kao i Porsche centara, širom kontinenta. Sistem će biti primenjiv i na modelu koji koristi elektro mrežu napona od 6 volti. Pogađate, govorimo o pomenutom Porsche 356.

Zavisno od zemlje, telefonska aplikacija koju koristi sistem, omogućiće kupcu da u realnom vremenu prati poziciju svog automobila. Sistem će moći da bude podešen i na nači da onemogući drugim vozačima da automobil odvezu van zone definisane od strane vlasnika. Naravno, postoje i opcije parcijalnog ili privremenog potpunog isključenja dela ili svih funkcija sistema zaštite, a u situacijama redovnog održavanja vozila, ili prevoza na kamionu, na primer.

(121)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments