1. Home
  2. Vesti
  3. BMW X5 i BMW M8 – što je bliži debi, to manje kamuflaže
BMW X5 i BMW M8 – što je bliži debi, to manje kamuflaže
0

BMW X5 i BMW M8 – što je bliži debi, to manje kamuflaže

436
0
Podelite sa prijateljima:

Sledeća BMW godina, značiće puno u istoriji više modela iz game. Neki od njih su svakako X5 četvrte generacije, ali i M verzija buduće perjanice kompanije: M8. Svaki od njih, fotografisan je u zemlji porekla. BMW X5 u nepozrednoj blizini fabričkih postrojenja u Spartanburgu, dok je M8 uhvaćen na Nirburgring stazi.

Viđali smo i ranije prototip vozila X5, ali ovaj uvid pruža mnogo bolju sliku o izgledu budućeg modela nego svi do sada. Kao prvo, vidljiva je svetlosna grafika na dolazećem X5. Zatim, nažalost, uočava se sličnost između kontroverzne (čitaj ružne) maske hladnjaka, sa onom koju smo videli na konceptnom X7, koji takođe nastupa sledeće godine u produkcijskoj verziji. Ipak, dve sekcije, koje neko još uvek naziva bubrezima, su odvojene na ovom prototip vozilu.

Novi BMW X5 deluje ubedljivije, na osnovu ovoga što vidimo, od aktuelnog, mada se deo zasluga za to može pripisati i M paketu opreme koji je sigurno oplemenio izgled prototip primerka.

Da podsetimo da će novi X5 ležati na različitoj od platforme koju koristi aktuelna generacija, odnosno CLAR platformi koja je već u primeni kod serija 5 i 7. Ova modifikacija će za posledicu imati i značajno smanjenje mase novog modela. U paleti agregata se ne očekuju značajne izmene, što znači da je i plug-in hibrid u planu.

Potvrdu da je X5 na kalendaru premijera za sledeću godinu, imamo i direktno od Delte Motors, odnosno od proizvođača.

Ako smo X5 videli i ranije ove godine, šta reći onda za seriju 8? Mali uvid smo mogli da imamo i u M8 tokom GTE race car counterpart u sklopu priprema za World Endurance Championship 2018. Pride, videli smo i konceptnu verziju serije 8, još tokom leta, a više o njoj možete da pročitate u rubrici Prezentacije, ali i Vesti.

BMW još uvek nije objavio detalje o agregatu koji će skinuti sa kompanijskih polica za potrebe M8, ali znamo da je pomenuti M8 GTE koristio 4.0-litarski biturbo V8 agregat sa više od 500 ks (368kW).

(436)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments