1. Home
  2. Vesti
  3. Automobilski klaster Srbije kao čvorište razvoja (video)
Automobilski klaster Srbije kao čvorište razvoja (video)
0

Automobilski klaster Srbije kao čvorište razvoja (video)

191
0
Podelite sa prijateljima:

Automobilski klaster Srbija – AC Serbia je mreža srpskih kompanija i organizacija koje posluju u automobilskom sektoru, a koje deluju kao dobavljači automobilskih delova i opreme ili obezbeđuju usluge u ovom sektoru.

 

Automobilski klaster Srbije je krajem prošlog meseca održao svoju Godišnju skupštinu i konferenciju na Srebrnom Jezeru, kojima smo prisustvovali. Tokom Godišnje skupštine, predstavljeni su rezultati rada u prethodnom periodu i usvojen je plan rada za naredni period.

Imali smo prilike da čujemo prezentacije iz više kompanija angažovanih u automobilskoj industriji Srbije: Teklas iz Vladičinog Hana, Gorenje MDM iz Kragujevca, IEEG iz Stare Pazove sa projektom razvoja domaćeg električnog automobila, Code Computer sa uslugama koje može da pruži članicama klastera, SGS – Trendovi edukacija sa stanovišta automobilske industrije.

Pored toga, interesantni su bili nastupi predstavnika iz Razvojne agencije Srbije sa analizom trenutnog stanja u automobilskom sektoru u Srbiji, GIZ sa programom podrške kompanijama, EBRD sa programima podrške malim i srednjim preduzećima i automobilskom sektoru, Za vreme trajanja ovog događaja održana je i radionica sa temom: Digitalizacija u automobilskoj industriji Srbije. Radionica je poslužila da učesnici iznesu svoje viđenje prioritetnih pitanja u vezi sa digitalizacijom a dogovoreno je i da se početkom decembra održi novi skup u Kragujevcu tokom kojeg bi se sastale kompanije iz automobilskog i ICT sektora.

Najinteresantniji delovi izlaganja sa ove, ali i naredne konferencije biće predmet zasebnih vesti.

U svom budućem radu AC Srbije može da računa na medijsku podršku AutoRepublike u punoj meri.

(191)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments