1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Toyota C-HR koja bi mogla da sruši rekord Honde Civic Type R
Toyota C-HR koja bi mogla da sruši rekord Honde Civic Type R

Toyota C-HR koja bi mogla da sruši rekord Honde Civic Type R

284
0
Podelite sa prijateljima:

Aktuelni rekorder Nirburgringa u klasi automobila s prednjim pogonom je Honda Civic Type R sa vremenom od 7 minuta, 43,80 sekundi. Međutim, bez rasnog hot heča u gami, izuzev Yarisa GRMN, Toyota smatra da može da napadne dotični rekord, a izazivač je C-HR sa 608 ks, predstavljen na SEMA šouu.

Da se pita Den Gardner, šef tjunerske kuće koja stoji iza C-HR-a na steroidima, ovaj krosover bi se na Nordšlajfeu našao koliko sutra. Kompanija svoju kreaciju naziva najbržim SUV-om na svetu, a nema razloga da im ne verujemo, jer je on već postigao izuzetan rezultat – 1 minut, 25,22 sekunde na Willow Springs Racewayu, što ga čini bržim od takvih imena kao što su Lamborghini Aventador, Porsche 911 GT3 i ostalih.

„Ovaj automobil je napravljen za SEMA šou, a Toyota nema daljih planova s njim“, rekao je Gardner. „Međutim, ovo je prava stvar. Lično, bilo bi to ostvarenje snova da odemo na Nordšlajfe. Nemam sumnje u to da bismo postavili rekord u klasi automobila s prednjim pogonom.“

R-Tuned C-HR dolazi sa 2,4-litarskim Toyota 2AZ-FE motorom, opremljenim DG-Spec Garrett turbo punjačem. Sa 608 ks, sprint do stotke obavlja za samo 3,0 sekunde, uz pomoć Toyotinog E-Series petostepenog manuelnog menjača. Podesivi prednji spliter i zadnje krilo generišu oko 135 kilograma vertikalnog aerodinamičkog pritiska.

Nažalost, malo je verovatno da će Toyota ovaj C-HR odvesti na Nirburgring.

 

(284)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments