1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche ima cilj da postavi standarde u oblasti električne mobilnosti
Porsche ima cilj da postavi standarde u oblasti električne mobilnosti
0

Porsche ima cilj da postavi standarde u oblasti električne mobilnosti

235
0
Podelite sa prijateljima:

Ipak, vozila pogonjena dizel motorima će ostati važna za marku  bliskoj budućnosti.

Bez ikakve dileme, Porsche je jedna od tehnološki najnaprednijih kompanija na automobilskom tržištu današnjice. Marka iz Cufenhauzena nudi neke od najbržih sportskih automobila na svetu, a u gami ima i najatraktivniji hibridni model, Panameru Turbo S E-Hybrid Sport Turismo, ne računajući naravno moderne hiperautomobile. Porsche planira da nastavi sa razvojem elektrifikacije.

U nedavnom intervjuu, šef finansija kompanije, Luc Meške je objasnio detaljnije kako će se Porsche nositi sa aktuelnim programom elektrifikacije i kako nastoji da ostane profitabilan tokom tog procesa. Trenutno, nemački proizvođač uživa u veoma dobroj dobiti iz poslovanja od 15 odsto.

„To je strateški cilj. Mi treba da struktuiramo kompaniju tako da ona bude u poziciji da postigne svet to na održiv način. Uvek može da se desi da dobit iz poslovanja može da padne ispod 15 odsto zbog kursa ili ekonomske krize, ali svaki radnik mora da zna da mi to nikako ne želimo da ispustimo“, rekao je Meške.

Kao podršku programu elektrifikacije, Porsche će investirati oko 3 miliona evra u nove EV tehnologije, sa ciljem da postane jedan od lidera u domenu hibridizacije i elektrifikacije. U međuvremenu, kompanija će nastaviti da unapređuje svoje motore s unutrašnjim sagorevanjem, i suprotno prethodnim izveštajima, nastaviće da prodaje dizel automobile sve dok to bude moguće.

„Mi i dalje držimo sve opcije otvorenim, a što se tiče odluka vezanih za specifične proizvode, donećemo ih što je kasnije moguće“, prokomentarisao je Meške. „Mnogo zavisi od obima do kojeg će elektrifikacija postići zamah i pod kojim okolnostima. U sledećih 10 godina, mi planiramo da ponudimo optimizovane SUS motore, „plug-in“ hibride i električne sportske modele. Prvi potpuno električni Porsche će stići na puteve tokom 2019. godine. Možete biti sigurni da je to tek početak. Mi ćemo postaviti standarde u oblasti električne mobilnosti.“

Čak i danas, otprilike dve godine nakon „Dizelgejta“, pola Porscheove prodaje, kada su modeli sa četvoro/petoro vrata u pitanju u Evropi, odnosi se na dizele. Iz tog razloga, nemački proizvođač sportskih automobila ne namerava da stopira prodaju modela koji kao pogonsko gorivo koriste naftu.

 

(235)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments