1. Home
  2. Vesti
  3. Honda Civic: istorija u pokretnim slikama (video)
Honda Civic: istorija u pokretnim slikama (video)
0

Honda Civic: istorija u pokretnim slikama (video)

334
0
Podelite sa prijateljima:

Honda Civic je bez dileme jedan od najpopularnijih modela automobila u istoriji. Tokom vremena, „deminutiv“ japanski model je izrastao u punokrvnog pripadnika C segmenta. Dakle, nekada mali hedžbek poznat po ekonomičnosti i visokom kvalitetu, u međuvremenu je dobio na snazi i gabaritima.

Kada je stupio na scenu 1972. godine, kao model za 1973., bio je pogonjen malim 1,2-litarskim četvorocilindrašem sa 50 ks. U to vreme, automobil je bio težak oko 700 kilograma, tako da je odnos snage i mase bio korektan, ali  po čemu je bio poznat je što je posedovao detalje poput simulacije drveta u enterijeru, sportska sedišta i klima uređaj, što su bile komponente koje nisu mogle da se nađu u drugim modelima u klasi. Takođe, bio je kvalitetne izrade.

Još jedna interesantna stavka u videu je kako su visoke performanse našle svoje mesto u dizajniranju Civica. Svi se sećamo CRX-a iz 1985., prave džepne rakete, koja je utvrdila postulat da performanse i ogroman broj konjskih snaga ne moraju da idu jedno uz drugo. Dotični model je pomogao da se uobliči imidž popularnog Hondinog modela, i doživi transfer od malog ekonomičnog vozila u automobil koji je sinonim za zabavu u vožnji, što je manje-više ostao do dan danas. Da podsetimo, VTEC Civic je stigao 1989. i ispisao istoriju. Naravno, sam vrh ponude čini Type R.

 

(334)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments