1. Home
  2. Sajmovi
  3. Tokio 2017
  4. Hondini futuristički koncepti u Tokiju
Hondini futuristički koncepti u Tokiju
0

Hondini futuristički koncepti u Tokiju

166
0
Podelite sa prijateljima:

Honda je u Tokiju predstavila neke veoma neobične stvarčice, pored automobila i motocikala.

Mali transportni koncepti su definitivno nešto što do sada nismo videli. Pored atraktivnih Sports EV i Urban EV koncepata, pet futurističkih „vozila“ predstavljaju veliki iskorak u odnosu na ono što smo od japanskog proizvođača, čuvenog po pouzdanosti vozila, navikli. Ko god da je pomislio da je armaturna tabla na Civicu „čudna“, shvatiće sada da je reč o čistoj „klasici“.

RoboCas Concept

Kompaktno električno vozilo, koje omogućava različite tipove transportnog prostora, a uz to poseduje i nadstrešnicu. Honda kaže da je ovo vozilo nalik na ono za golfere, kreirano da „ostvari snove i ideje ljudi“.  Hm.., moguće, kako za koga. Ipak, s druge strane, može da posluži kao šank za piće, ili štand za prodaju kokica.

Le-Mobi Concept

Sličan je RoboCasu ali veći, sa simpatičnim „anfasom“. Očigledno, nosilac nove Hondine teme. Može snabdevati dom električnom energijom iz automobila i obrnuto. Takođe, može da bude iskorišćen kao soba od pet kvadratnih metara.

Fure-Mobi

Ovde je pre reč o električnim invalidskim kolicima nego automobilu. Razvijen je pod parolom međuljudske interakcije, i zapravo može da ugosti dvoje ljudi. Zgodniji je za vožnju na trotoarima i šetalištima nego na kolovozu. Honda se nada da će ovaj koncept ohrabriti ljude da izlaze zajedno na čist vazduh.

Chair-Mobi Concept

Još jedna varijacija na temu prethodnog koncepta, može da se koristi kako van kuće, tako i u zatvorenom prostoru. Podesiva sedišta po visini održavaju nivo  bez obzira da li se vozi uzbrdo ili nizbrdo, a za razliku od Fure-Mobija, ovo vozilo je za samo jednog putnika.

Ai-Miimo Concept

Dakle, imamo dvosed, jednosed, a evo i Hondinog koncepta bez bilo kakvog prostora za putnike. Ova studija je električno pokretana, autonomna kosilica, kreirana u cilju daljeg razvoja veštačke inteligencije, uz mogućnost komunikacije sa korisnikom. Honda kaže da je razvila ovaj model sa nadom da će kreirati više zadovoljstva i osmeha, nego što to proizvodi ovakve vrste inače donose. Kakva zamena za kućnog ljubimca…

 

(166)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments