1. Home
  2. Vesti
  3. Audi A8 – predstavljen beogradskoj publici
Audi A8 – predstavljen beogradskoj publici
0

Audi A8 – predstavljen beogradskoj publici

16.41K
0
Podelite sa prijateljima:

Upravo je završena statička prezentacija, u julu svetskoj publici predstavljenog modela Audi A8. Automobil je stigao, samo za promotivne namene, direktno od nemačkog proizvođača, u čijem vlasništvu se i nalazi. Nakon što je tokom jučerašnjeg dana prikazan na masovnoj manifestaciji, danas je stigao u jedan beogradski salon, gde ga je bilo moguće detaljnije i bez tenzije razgledati.

Ono što je jasno nakon prvog susreta, Audi A8 sa produženim međuosovinskim rastojanjem, uživo deluje znatno skladnije, privlačnije i modernije nego na fotografijama. Naravno, svaki estetski utisak je umnogome uslovljen subjektivnim faktorom, ali nema sumnje da će ljubitelji automobila koji silaze sa proizvodnih traka Volkswagen grupe biti oduševljeni. Za one neutralne, par zapažanja u odnosu na iskonsku konkurenciju. Tokom oktobra meseca, imali smo prilike da vozimo više modela iz palete serije 7, kao da i se vozimo u restilizovanoj S klasi.

Kvalitet boravka na zadnoj klupi Audi A8L je potpuno u ravni sa doživljajem koji pružaju i takmaci. Sveprisutan luksuz, na prvi pogled, a u detaljima još i izraženiji. Ambijent koji preovladava u enterijeru vozila, a koji je prevashodno determinisan kvalitetom upotrebljenih materijala je, mora se priznati, za nijansu na strani A8 i S klase, gde smo imali podeljena mišljenja, ali se svakako radi o delovima nijanse, u poređenju između sva tri konkurenta. Opet, u pogledu vizuelnog utiska, pogledom izvana, serija 7 ostavlja utisak najskladnije i najdinamičnije limuzine, dok su S klasa i A8 nešto konzervtivnije i umerenije pojave. BMW serije 7 pruža i značajnu dozu vozačke radosti, posebno uzevši u obzir megalomanske dimenzije ove klase vozila. Za ostale utiske i poređenja, sačekaćemo koji dan, jer za sledeću nedelju imamo zakazane testove serije 7 i S klase.

Cenovnik za A8 još uvek nije formiran, ali ipak, u kaseti kod kolena suvozača se nalazila plastificirana deklaracija o uvezenom vozilu u A4 formatu, koja, ako smo dobro razumeli, navodi proizvođačku cenu izloženog, esktremno opremljenog A8L 3.0 TDI Quattro, od okvirno 82.500 evra. Kada se na ovaj iznos doda porez na dodatu vrednost, ulazna cena ovog vozila se kreće u iznosu od oko 100.000 evra. Ovako opremljeni konkurenti imaju maloprodajne cene od oko 150.000 evra, pa iako zvanični cenovnik još uvek nije formiran, a kupcima će biti dostupan za isporuku nakon Nove godine, za očekivati je sličnu cenu.

Kolike su marže na ovakvim vozilima, izračunajte sami.

(16414)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments