1. Home
  2. Sajmovi
  3. Tokio 2017
  4. Lexus LS+ Concept (galerija i video)
Lexus LS+ Concept (galerija i video)
1

Lexus LS+ Concept (galerija i video)

190
1
Podelite sa prijateljima:

Kao što je poznato, Lexus je predstavio petu generaciju LS-a početkom ove godine, ali već sada demonstrira kako bi perjanica mogla da izgleda u bliskoj budućnosti.

LS+ koncept je upravo predstavljen u Tokiju, aerodinamičan, luksuzan i veoma prepoznatljiv sa sada već čuvenom Lexusovom vretenastom maskom hladnjaka.

Anfas, sa laserskim farovima izgleda krajnje futuristički, a superiorno osvetljenje je zagarantovano. Ovaj putujući luksuz počiva na točkovima od 22 cola i koristi kamere umesto konvencionalnih retrovizora, što profil čini još elegantnijim.

Sudeći po opštoj pojavi, koncept je u velikoj meri baziran na najnovijem LS-u, ali sa nekim značajnim izmenama napred i pozadi.

Zapravo, nije veliko iznenađenje što je Lexus odlučio da implementira najnoviji sistem autonomne vožnje. Naime, premijum krstarica poseduje inkorporiranu Highway Teammate tehnologiju autonomne vožnje, koja će biti implementirana u serijske modele najranije 2020. Automobil opremljen ovim sistemom će biti do te mere „pametan“ da će moći samostalno da se uključuje u saobraćaj, menja vozne trake i vrši skretanja, uz održavanje bezbedne distance u odnosu na ostala vozila.

LS+ ima sposobnost da uči bez potrebe da se ide u Lexusov servis na ažuriranje, jer se komunikacija vrši sa centralnom bankom podataka, koja automobil snabdeva informacijama u vezi sa saobraćajem.

(190)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Milos

auuuuu