1. Home
  2. Vesti
  3. Matijas Miler i AutoRepublika očigledno dele mišljenje o Tesli
Matijas Miler i AutoRepublika očigledno dele mišljenje o Tesli
1

Matijas Miler i AutoRepublika očigledno dele mišljenje o Tesli

389
1
Podelite sa prijateljima:

Na „forumu za međunarodno razumevanju“ – „Menschen in Europe“, održanom u Pasauu u Nemačkoj, jedna od tema je bila i automobilska industrija, a šef Volkswagen grupe, Matijas Miler, bio je pozvan da kaže par reči. Ono što je rekao, bilo je prilično interesantno.

„Sada zaista imam potrebu da kažem par reči u vezi sa Teslom: uz svo uvažavanje, postoje neki svetski šampioni velikih objava, ne želim da ih imenujem. Postoje kompanije koje jedva uspevaju da prodaju 80.000 automobila godišnje. S druge strane, postoje kompanije poput Volkswagena, koje prodaju 11 miliona vozila godišnje i ostvaruju profit od 13 ili 14 milijardi evra. Ukoliko sam dobro informisan, Tesla u svakom kvartalu uništava milione dolara, izraženo u tri brojke i otpušta radnike kada mu se ćefne. Društvena odgovornost? Ne treba da budemo poneseni ovim i mešamo babe i žabe…“

Mada „nije želeo da spominje imena“, više je nego jasno na koga je Matijas Miler mislio. Tesla je u poslednje vreme otpustio između 400 i 700 radnika bez ikakvog objašnjenja, i tu je Miler ciljao na socijalnu odgovornost.

Nakon izjave funkcionera General Motorsa, i šef Volkswagen grupe je prozvao Teslu, a šta mi mislimo o tome, možete pročitati u ovom članku.

 

 

(389)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
hercegovac

Ne zelim da branim Teslu, niti bilo kog drugog poslodavca koji otpusta radnike bez prethodne jasne procjene o potrebi istog, ali da li VW ima kredibiltet da prica o bilo kakvoj odgovornosti ili pak da dijeli bilo kome moralne lekcije posle njihove afere „dizelgejt“ i svjesne prevare koja je trajala godinama.