1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota Fine-Comfort Vehicle koncept (galerija)
Toyota Fine-Comfort Vehicle koncept (galerija)
0

Toyota Fine-Comfort Vehicle koncept (galerija)

155
0
Podelite sa prijateljima:

Toyota u poslednje vreme nije baš inventivna što se naziva modela automobila tiče, ali zato idejno ne posustaje. Pored serijskih modela, na Salonu automobila u Tokiju će se naći čitav niz koncepata. Najnoviji koji će se pridružiti ekipi je Fine-Comfort Vehicle. Mada je ime u najmanju ruku čudno, karoserijska konfiguracija definitivno izaziva pažnju.

Mada mnogi ovo vozilo smatraju produženim minivanom budućnosti, Toyota kaže da je u pitanju pokušaj da se kreira novi tip premijum sedana. Kao i Mirai, i ovaj koncept pogoni postavka sa gorivnim ćelijama koje obezbeđuju maksimalnu autonomiju od 1.000 kilometara po japanskom JC08 testnom ciklusu. Ponovno punjenje traje oko tri minute.

Fine-Comfort Vehicle je prilično velik automobil. Dugačak je 4.830 milimetara, uz više nego izdašno međuosovinsko rastojanje od 3.450 milimetara. Visina vozila iznosi 1.650 a širina 1.950 milimetara. Zahvaljujući ovim proporocijama, ovaj koncept može da preveze do šest putnika unutar futuristički dizajniranog kabinskog prostora.

Toyota kaže da je najnoviji izložbeni primerak oblikovan tako da imitira dijamant, uz postavku točkova u samim uglovima automobila sa izraženo kratkim prepustima. Mada to ne može da se vidi, kompletan pod je presvučen u cilju bolje izolacije i stabilnosti. Preglednost je sjajna, ne samo za vozače, već i putnike.

Izlazak iz Fine-Comfort Vehiclea je prava pesma zahvaljujući kliznim vratima u stilu minivana, kao i odsustvu konvencionalnih B stubova. Unutrašnjost je kao iz naučno-fantastičnog filma sa displejima gotovo u punoj širini armaturne table. I nekonvencionalnni volan inkorporira veliki ekran. Naravno, nije zaobiđen ni „head-up“ displej, a čini se da različite informacije mogu biti projektovane i na bočna stakla.

Na 45. Salonu automobila u Tokiju, Toyota će izložiti Tj Cruiser i GR HV Sports koncepte, kojima će se pridružiti novi Century i pretproizvodni Crown. O Concept-i modelima smo već pisali.

 

(155)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments