1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. BMW M2 Manhart sa 630 ks na Nirburgringu (video)
BMW M2 Manhart sa 630 ks na Nirburgringu (video)

BMW M2 Manhart sa 630 ks na Nirburgringu (video)

290
0
Podelite sa prijateljima:

BMW M2 je veoma zabavan automobil za vožnju, u šta smo i sami imali prilike da se uverimo. Mnogi istinski ljubitelji bavarske marke smatraju da je upravo ovaj model preuzeo duh klasičnog M3.

Prošle godine, tjunerska kuća Manhart, proslavila je 30 godina postojanja, a u to ime je kreirana minheska džepna raketa sa poprilično više snage. Prva iteracija Manhartovog M2 je posedovala 450 ks iz 3,0-litarskog motora, ali to očigledno nije bilo dovoljno, pa je „pozajmljen“ biturbo iz M4, „naoštren“ na 630 konja.

To je bilo pre godinu dana, a šta je u međuvremenu Manhart odradio na svom pulenu ne znamo, ali dao nam je do znanja šta njihov Bimmer može, i to naravno na Nirburgring Nordšlajfe.

Nažalost, nemamo uvid u vreme kruga jer je vožnja obavljena tokom normalnog vozačkog dana, što znači da vozači moraju da se zaustave posle svakog kruga, uz prisutan saobraćaj. Postignuto vreme, po gruboj proceni je impresivnih 7 minuta, 35 sekundi. Maksimalna brzina je bila 250 km/h pred Schwedenkreuzom, a čini se da je automobil imao dodatne rezerve.

Sa 1.600 metara između dve kontrolne tačke, uz dodavanje još 20 sekundi, MH 630 prolazi Nordšlajfe za ispod osam minuta, i to ne uzimajući u obzir usporavanja zbog prisutnog saobraćaja. Naravno, vreme je „odokativno“, ali svejedno je impresivno.

(290)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments