1. Home
  2. Vesti
  3. Holandija zabranjuje dizel i benzinska vozila do 2030.
Holandija zabranjuje dizel i benzinska vozila do 2030.
0

Holandija zabranjuje dizel i benzinska vozila do 2030.

277
0
Podelite sa prijateljima:

Evropski političari očigledno „vredno rade“ na uterivanju električnih automobila koji isto tako očigledno baš i ne nailaze na „topao prijem“ kod kupaca.

Holandske vlasti takođe ubrzano idu ka elektrifikaciji, odnosno saobraćaju sa nultom emisijom. Po dugoročnom planu upravo objavljenom, prodaja automobila sa benzinskim i dizel motorima će biti zabranjena do 2030.

Dakle, još jedna evropska zemlja želi da se oslobodi konvencionalnih automobila. Plan takođe podrazumeva ukupnu redukciju emisije štetnih gasova za 49 odsto, ulaganje od 4 milijarde evra za tranziciju ka čistijoj energiji, poreze na korišćenje energije koji će favorizovati „zelene“ opcije, zatvaranje elektrana na ugalj do 2030. itd. Takođe, nove kuće neće biti spojene na gasovodnu mrežu, a 100 miliona evra će biti investirano u biciklističku infrastrukturu.

Ukoliko ovaj plan ostane na snazi, za šta će biti potrebna podrška i sledećih vladajućih struktura, ipak će biti potrebno dosta vremena da Holandija bude zemlja sa „nultom emisijom“. Od pedeset automobila koji se prodaju u „zemlji lala“, samo je jedno vozilo sa „plug-in“ hibridnim pogonom.

 

 

(277)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments