1. Home
  2. Vesti
  3. VW Scirocco odlazi u penziju bez naslednika na vidiku
VW Scirocco odlazi u penziju bez naslednika na vidiku
0

VW Scirocco odlazi u penziju bez naslednika na vidiku

354
0
Podelite sa prijateljima:

Sportski kupe iz Volfsburga ide u penziju. Naime, nemački proizvođač više ne prihvata porudžbine za ovaj model, ali ima na lageru nenaveden broj automobila koji mogu da se kupe. Nakon gotovo deset godina, Scirocco je došao do svog kraja, ali s obzirom na potražnju za takvim modelima, dobro je i „poživeo“.

Baziran na istoj PQ35 platformi kao i peta generacija Golfa, Scirocco je bez sumnje vremešan proizvod, mada je njegov dizajn (a i kvalitet karoserije) definitivno izdržao zub vremena. Ipak, ne može se poreći da su prethodnici bili karakterniji, posebno druga generacija.

S tim u vezi, ovoga puta neće biti naslednika, bar ne u dogledno vreme. Ono što je moguće je da naziv „Scirocco“ preuzme neki od budućih električnih modela Volkswagena.

Ukoliko se oslonimo na glasine, Scirocco sa nultom emisijom će biti dostupan (mada je serijska proizvodnja na dugom štapu) u više nivoa snage, od 170 do 300 konja, iz tandema elektromotora. Postojali su planovi da kupe dobije naslednika sa SUS motorom, ali je to odbačeno nakon „dizelgejta“, kada su temeljno preispitani prioriteti kompanije.

 

(354)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments