1. Home
  2. Vesti
  3. Opel Insignia GSi 12 sekundi brža na Nirburgringu od OPC verzije
Opel Insignia GSi 12 sekundi brža na Nirburgringu od OPC verzije
0

Opel Insignia GSi 12 sekundi brža na Nirburgringu od OPC verzije

3.67K
0
Podelite sa prijateljima:

Nova Opel Insignia GSi je lakša, brža i performantnija od standardnog sedana. Ispod haube se nalazi unapređeni 2,0-litarski turbo motor sa 260 ks i 400 Nm, a snaga se šalje na sve točkove preko osmostepene automatske transmisije. Naravno, pitanje koje se nameće, šta GSi može da uradi na stazi?

Opel je izveo novu perjanicu na Nirburgring, a za volanom se našao bivši DTM vozač i direktor Performance Cars i Motor Sport odeljenja, Folker Štricek. Mada Opel nije saopštio oficijelno vreme, pojasnio je da je novi GSi čak 12 sekundi bio brži od OPC verzije.

„Laka arhitektura, sjajna konfiguracija šasije sa unapređenom hidraulikom amortizera i podešavanjem softvera, jedinstven pogon na sve točkove i performantni pneumatici, učinili su GSi preciznijim i oštrijim nego ikada ranije“, rekao je Štricek nakon test vožnji. „Rezultati govore sami za sebe. Mogu krug na Nordšlajfe da kompletiram u novoj Insigniji GSi do dvanaest sekundi brže nego u snažnijem OPC prethodniku.“

Pored turbo motora sa 260 konja, nova Insignia GSi dolazi sa brojnim drugim unapređenjima. Inteligentni integralni pogon šalje idealnu količinu snage indivudalno na svaki točak ponaosob putem sistema vektorisanja obrtnog momenta. Naplaci od 20 cola su „obuveni“ u Michelin Pilot Sport 4 S pneumatike, a kočnice su visokoperformantne, sa Brembo potpisom.

Insignia GSi kreće sa prodajom u Evropi za par sedmica.

 

(3672)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments