1. Home
  2. Sport
  3. Novi problemi za našeg asa
Novi problemi za našeg asa
0

Novi problemi za našeg asa

267
0
Podelite sa prijateljima:

Najbolji srpski automobilista bez plasmana na stazi Žeđijang, što je čak deseti put ove sezone da zbog kvara na automobilu ostaje bez mogućnosti za osvajanje bodova

Dušan Borković je okončao deveti vikend TCR svetskog šampionata bez plasmana, nakon što su mu na prvoj trci u kineskom Žeđijangu oštećeni međuhladnjak i turbo punjač.

Vozač Alfa Romeo Giuliette TCR s brojem 62 NIS PETROL TIMA uz podršku gruzijskog tima “GE Force” i italijanskog “Romeo Ferraris”, uprkos velikim naporima da nastupi na drugoj trci nije uspeo, pa je nakon ovog vikenda i ukupno 18 održanih trka, Borković ostao bez plasmana na čak deset, a da nijednom do toga nije došlo njegovom krivicom.

Već u prvom krugu prve trke Borković je imao kontakt s Panisom, koji je prerano zakočio, što je dovelo do oštećenja međuhladnjaka i turba i momentalnog odlaska u boks. Članovi Dušanovog tima nažalost nisu uspeli da osposobe auto za drugu trku, zbog čega je publika u Kini i širom sveta putem malih ekrana ostala uskraćena za nastup jednog od najboljih vozača u šampionatu.

Podatak da čak na polovini trka nije mogao do bodova i da je svaki put razlog kvar na automobilu, govori koliko je frustracija Borković doživeo tokom ove sezone u kojoj je, uprkos svemu, u samom vrhu.

Pančevac je imao ogromnu želju da osim nastupa u sezoni uloži celog sebe, svoje vreme i talenat na razvoj Alfe. Bez obzira na veliku želju, prošao je kroz pravu psihičku agoniju i pritisak koji nijedan sportista ne bi želeo.

I pored svih svih problema koji gotovo da nisu prestajali tokom čitave sezone, kao i činjenice da ni sledeća staza u Dubaiju ne pogoduje Alfi, Borković će učiniti sve da na najbolji mogući način zaokruži sezonu i pokaže da je iz svega izašao još jači na radost velikog broja navijača zbog kojih već godinama ostavlja imresivan utisak na trkama širom sveta.

„Trke su gotove, a ja nisam umoran, pošto sam izvezao samo jedan krug. To ume da bude baš frustrirajuće. Cele sezone imam problem sa automobilom, a sad je otišla i turbina. S druge strane Golfovi su toliko dominantni da postaje već smešno šta se dešava u šampionatu. Ne želim da ispadne da kukam, ali više je nego očigledno koliki je moj potencijal i kakve sam rezultate imao tokom sezone i ovo je već previše. Poslednje trke u Dubaiju su takođe na sporoj stazi, koja ne odgovara Alfi, međutim, to me neće pokolebati da dam sve od sebe. Na kraju, želeo bih da se zahvalim sponzorima, prijateljima i svim navijačima koji me ni u jednom trenutku nisu napuštali. Zahvalan sam mojoj Srbiji koja je stala uz mene i omogućila da je reprezentujem na najbolji način“, rekao je Borković.

Poslednji ovosezonski trkački vikend biće održan u Dubaiju 17. i 18. novembra. Dušan Borković posle devet TCR vikenda zauzima osmo mesto u generalnom plasmanu sa 108 bodova.

(267)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments