1. Home
  2. Vesti
  3. Honda prestrojava proizvodne pogone u Japanu
Honda prestrojava proizvodne pogone u Japanu
0

Honda prestrojava proizvodne pogone u Japanu

178
0
Podelite sa prijateljima:

Honda preduzima neuobičajen korak – zatvaranje fabrike u Japanu. Cilj je rearanžiranje domaćih proizvodnih pogona da bi se ekspertiza premestila ka elektrifikovanim automobilima.

Zatvaranjem vremešne fabrike Sajama, Honda će konsolidovati operacije fabrike Jori, koja je ujedno među najnovijim. Sajama će biti ugašena do 31. marta 2022., a radnici će biti razmešteni u Jori i ostale fabrike, saopštila je japanska kompanija.

Jori, koji je otvoren 2013., biće pozicioniran kao globalni centar za razvoj vrhunskih proizvodnih tehnologija, kao i novih tehnika vezanih za proizvodnju elektrifikovanih vozila.

Obe fabrike se nalaze u međusobnoj blizini u okviru Saitama prefekture severno od Tokija.

Ovaj potez rešava dva problema za Hondu: prekomeran kapacitet fabrika u Japanu i potrebu za prestrojavanjem ka elektrifikaciji. Honda će zatvaranjem Sajame drastično poboljšati iskoristivost fabrika na domaćem tlu i ubrzati ostvarivanje cilja koji podrazumeva proizvodnju dve trećine elektrifikovanih vozila do 2030., na globalnom planu.

 

(178)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments