1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Fernando Alonso: Honda u velikoj dilemi pred VN Japana
Fernando Alonso: Honda u velikoj dilemi pred VN Japana
0

Fernando Alonso: Honda u velikoj dilemi pred VN Japana

215
0
Podelite sa prijateljima:

Honda se suočava sa teškom dilemom pred VN Japana u Suzuki.

Vidno bolje performanse u Singapuru i Maleziji podižu lestvicu ciljeva za McLaren. Što se Japana tiče, tim želi plasman u Q3 i poene u Japanu tokom trkačkog vikenda koji je pred nama.

Međutim, situacija bi mogla da se zakomplikuje ukoliko Honda bolide opremi novim, snažnijim pogonskim jedinicama. Pitanje je da li vredi suočavati se sa kaznom i startovanjem sa začelja ili ostati na staroj verziji motora.

U vezi sa ovom situacijom, Fernando Alonso je izjavio: „Ovo je domaći teren za Hondu, tako da svi želimo da uspemo ovde. Znamo koliko je ova trka važna za tim. Oko 30-40 odsto naših inženjera su Japanci, tako da je ovo važan momenat.

Porodice su tu, japanski navijači koji zdušno podržavaju naš tim, tako da je predstojeći vikend poseban za nas i samim tim želimo da budemo dobri.

Ukoliko budemo koristili nove specifikacije motora, suočavamo se sa kaznom, što znači da ćemo startovati sa začelja. Nije lako to kompenzovati, bez obzira što se raspolaže sa više konjskih snaga, a želimo da imamo perfektan vikend i osvojimo poene. Videćemo.

To ne zavisi od nas. Hondini inženjeri će nas obavestiti da li je evolucija spremna, jer to još uvek ne znamo, a ukoliko su stvari spremne, opet se postavlja pitanje da li iskoristiti tu priliku ili ne. Videćemo.“

 

(215)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments