1. Home
  2. Vesti
  3. Sve ide ka tome da Samsung startuje proizvodnju automobila
Sve ide ka tome da Samsung startuje proizvodnju automobila
2

Sve ide ka tome da Samsung startuje proizvodnju automobila

3.41K
2
Podelite sa prijateljima:

Renault Samsung Motors (RSM), je proizvođač automobila sa sedištem u Južnoj Koreji, gde se nalaze i proizvodna postrojenja u gradu Busan. Kontrolni paket acija je u vlasništvu francuske kompanije Renault, dok je manjinskih 20% pod kontrolom Samsunga. RSM vuče korene iz 1994. godine kada je, uz tehničku pomoć kompanije Nissan, Samsung osnovao društvo Samsung Motors. Gama automobila koju proizvodi RSM uključuje i krosovere ali i elektrifikovana vozila.

Na dan 10. mart 2017. godine, a sa ciljem jačanja sektora elektronike za automobilsku industriju, kao i audio sektora, Samsung Electronics America (ćerka matične kompanije Samsung) je preuzela kontrolu nad Harman International Industries, Inc sa njihovih 109 zavisnih društava. Iznos za koji je obavljena akvizicija američkog giganta je 8 milijardi američkih dolara.

Prema razvoju daljeg poslovnog modela, poslednje nedelje septembra, matično društvo Samsung i Harman International Industries, osnovali su Samsung Automotive Innovation Fund, sa ciljem preuzimanja liderske pozicije u razvoju konektivnih vozila.

Pretpostavke o ulasku matične firme Samsung Electronics Co., Ltd., Južna Koreja, u sektor proizvodnje automobile su dodatno podgrejane analizom poslednjih konoslidovanih finansijskih izveštaja, a koji su potkrepljeni Izveštajem nezavisnog revizora, najuglednijeg u svetu, i prema kojima je južnokorejski gigant, profitabilniji od kompanija kao što su: Ford, Renault, Hyundai i VW grupa, ali zajedno.

Znajući da industrijski divovi funkcionišu po principu “napreduješ ili padaš”, jasna je potreba da Samsung Electronics Co., Ltd., zakorači u segment proizvodnje elektrifikovanih vozila. Takođe, mnogo je lakše zamisliti kompaniju koja je ovoliko profitabilnija od Renaulta, sa kojim ima zajedničku firmu, da posluje u sopstvenoj režiji, nego kao manjinski partner.

Svi preduslovi su tu, kao i sva logika: umesto navigacionih uređaja, u Samsung automobilima, navodi vas vaš pametni telefon, dok slušate muziku sa audio uređaja a elektronika iz vašeg automobile šalje signal sistemu za hlađenje ili grejanje vašeg doma da uđe u pogon, jer se približavate kući. Sve to pod jednim krovom: Samsung Electronics Co., Ltd.

Čekamo da budućnost krene da se odigrava pred našim očima.

 

(3407)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mile

Malo su pomesane cinjenice. Samsung je ogromna korporacija i kao takva ona je bogatija od vw, renaulta i sl. Oni rade u svim granama industrije, masinogradnja, elektronika, gradjevinarstvo… Ali kada se poredi samo firma koja proizvodi automobile u samsung korporaciji ona je veoma mala u odnosu na bilo kog drugog svetskog proizvodjaca tipa vw ili toyota.

aaaaaaaa

Toyota je na 8mom mjestu a samsung na 10tom sto se tice globala tako da se samsung nikako ne moze ni u cemu poredit sa toyotom