1. Home
  2. Vesti
  3. PSA razvija lako komercijalno vozilo sa kineskim partnerom
PSA razvija lako komercijalno vozilo sa kineskim partnerom
0

PSA razvija lako komercijalno vozilo sa kineskim partnerom

156
0
Podelite sa prijateljima:

PSA grupa, pod čijom su kontrolom brendovi Peugeot, Citroen, DS i odnedavno Opel (na nekim tržištima Vauxall ili Holden), je objavila da pristupa razvoju potpuno nove platforme za vozila u partnerstvu sa kompanijom ChangAn Automobile, koja će poslužiti kao osnova za buduće lako komercijalno vozilo, čije se predstavljanje planira do 2020. godine.

Iz ugovora koji su francuska i kineska kompanija potpisale poslednje nedelje septembra, se zaključuje da će zajedničkim snagama razvijati arhitekturu lakog komercijalnog vozila koja će biti korišćena u proizvodnom postrojenju kineskog partnera lociranim u gradu Dingžou u Kini.

Oba partnera će doprineti razvoju ovog vozila koje će biti predmet ponude kupcima, sa oznakama i jednog i drugog proizvođača.

U saopštenju za javnost PSA grupa navodi: “Novo vozilo bi trebalo da zadovolji najrigoroznije regulatorne zahteve na globalnim tržištima, kao što očekujemo i da se istakne snažnim dizajnom, trajnošću i kvalitetom bez premca”.

Tržište lakih komercijalnih vozila nije za potcenjivanje, oko 14 miliona vozila je iznosila prošlogodišnja prodaja u svetu, odnosno čak 18% od ukupne realizacije svih komercijalnih vozila, uz godišnji rast prodaje od 5%.

Pored toga, u Australiji je upravo komercijalno vozilo najpopularnije na celokupnom automobilskom tržištu: Toyota Hilux za 2016. godinu.

“Ovaj novi proizvod, koji je komplementaran sa nedavno lansiranim modelom na tržištu Afrike, Peugeot Pick Up, potpuno je u liniji sa osnovnom strategijom PSA grupe u pogledu palete automobila u ponudi, i doprineće našem povratku na rastuće tržište lakih komercijalnih vozila,” izjavio je Patris Luka, izvršni potpredsednik za programe i strategiju PSA grupe.

“Pomoći će nam takođe da ispunimo zacrtane ciljeve kroz “Push to Pass” plan, kojim smo predvideli da ćemo prodaju naših lakih komercijalnih vozila do 2018. godine, uvećati za 30%, a čak za tri puta do 2021. godine, kada pričamo o prodaji u inostranstvu.” – dodao je on.

Inače, Peugeot Pick Up je, u osnovi, rebrendirana verzija Dongfeng Rich, a koji je opet izveden iz starog modela D22 Nissan Navara.

Kineska partnerska kompanija je akcionar Peugeota još od 2014. godine. PSA grupa je, takođe, potvrdila da glasine iz 2016. godine, koje su navodile da će ovo vozilo u razvoju počivati na platformi koju koristi Toyota Hilux, nisu bile tačne

 

(156)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments