1. Home
  2. Vesti
  3. BMW: Z4 će biti jedinstven model
BMW: Z4 će biti jedinstven model
0

BMW: Z4 će biti jedinstven model

192
0
Podelite sa prijateljima:

BMW želi da naglasi, da kada je o Z4 i Toyota Supri reč, ne radi se samo o stavljanju različitih bedževa na identičan automobil. Mark Verner, šef BMW-a za Australiju, obećao je da će Z4 preporoditi krilaticu marke „ultimativna vozačka mašina“.

On je priznao da je glavni razlog zašto je BMW potpisao ugovor sa Toyotom ekonomske prirode, posebno u današnje vreme kada prodaja roudstera opada. Rad na solo projektu ne bi imao smisla uzimajući u obzir smanjivanje dotičnog tržišta, tako da će novi Z4 imati dosta zajedničkih stvari sa novom Suprom.

Oba modela leže na identičnoj platformi, ali CEO BMW Australia je naglasio da će spoljašnjost Z4 biti „apsolutno jedinstvena“. On je isto rekao i za vožnju i upravljivost, dodavši da će novi Z4 biti „apsolutno originalan BMW proizvod, kao što se i očekuje.“

Spažen nedavno u gotovo finalnoj formi, BMW-ov novi roudster je u konceptnoj formi sugerisao kako bi serijski automobil mogao da izgleda.

Naravno, pogon će biti na zadnje točkove a krov će biti meki platneni. Linija startuje sa s20i verzijom koju će pogoniti 2,0-litarski benzinac sa 180 konja. Snažniji s30i će posedovati isti motor ali sa oko 250 konja, dok će perjanica, M40i dobiti redni šestocilindraš sa oko 320 ks. Opcioni Competition Package bi trebalo da poveća snagu za 40 konja. Ulazni model će biti opremljen šestostepenim manuelnim menjačem, dok će ostatak „ergele“ raspolagati osmostepenom ZF automatskom transmisijom.

M verzije neće biti, jer po kompaniji, zahtevala bi previše modifikacija i bila bi verovatno previše skupa, blizu šestocifrenoj cenovnoj etiketi.

 

(192)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments