1. Home
  2. Vesti
  3. JLR ide stopama Audija i menja nomenklaturu
JLR ide stopama Audija i menja nomenklaturu
0

JLR ide stopama Audija i menja nomenklaturu

178
0
Podelite sa prijateljima:

Za razliku od Audijeve nove nomenklature, Jaguarova nije nimalo zbunjujuća.

U današnje vreme je „žeđ za novim“ ubrzana do neslućenih razmera. Jednostavno, to je posledica potrošačkog društva i kapitalizma koji bez njega ne može da funkcioniše. To se odražava i na jedan trend koji nas interesuje, a to su oznake na vozilima. Nakon Mercedesa, BMW-a i Audija, i Jaguar je odlučio da promeni svoju nomenklaturu koja determiniše snagu motora. Naime, primećen je F-Type sa oznakom „P380 AWD“.

Veoma jednostavno: AWD je jasno šta znači, „P“ je „petrol“ (benzin) a „380“ se odnosi na konjske snage. To znači da će nedavno lansirana ulazna verzija nositi oznaku „P300“, dok će recimo dizel verzije F-Pace SUV-a na „zadnjicama“ imati „D163“, „D180“, „D240“ i „D300“.

Po britanskom AutoExpressu, novu nomenklaturu će usvojiti i Land Rover/Range Rover modeli, kao i električni primerci. Primera radi, budući Jaguar I-Pace će nositi oznaku „E400“, da bi se naglasilo da pogon dolazi iz električne energije. Hibridni modeli će verovatno takođe dobiti oznaku „E“. Isto se odnosi i na novi Range Rover električni krosover koji treba na scenu da stupi 2019.

Čekamo da još Porsche uradi nešto slično. Zamislite sufiks na „Panamera Sport Turismo S E-Hybrid“…

 

(178)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments