1. Home
  2. Vesti
  3. Ilon Mask prozvao Daimler pa se ugrizao za jezik
Ilon Mask prozvao Daimler pa se ugrizao za jezik
0

Ilon Mask prozvao Daimler pa se ugrizao za jezik

227
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-Benz je najavio ulaganje od jedne milijarde dolara u fabriku u Taskaluzi (Alabama), na dvadesetu godišnjicu postojanja ovog objekta.

Investicija će proširiti operacije postojećeg proizvodnog pogona da bi se napravilo prostora za proizvodnju električnih modela, ali i proizvodnju baterija za njih.

Fabrika u Taskaluzi će proizvoditi „SUV modele za EQ marku“, što znači da je reč o električnim i „plug-in“ hibridnim modelima.

Izgradnja novog postrojenja za proizvodnju baterija (petog po redu za Daimler), pored postojeće fabrike, započeće 2018. Proizvodnja električnih modela bi shodno s tim započela krajem dekade.

U međuvremenu, javio se i Ilon Mask sa svojim komentarom. Naime, „gazda“ Tesle je na „Twitteru“ napisao da „to nije mnogo novca za giganta kao što je Daimler/Mercedes“, dodavši da bi voleo da su uložili više „za jednu nulu“.

Ovo je generalno nastavak „Twitter rata“ između Maska i Daimlera, jer su Nemci odgovorili da je on „u pravu“, a da je „nula koja nedostaje“ deo ukupne investicije u EV program, dok se spomenuta milijarda odnosi samo na fabriku u Alabami.

Dakle, šef Tesle se malo zaleteo „pred rudu“, jer očigledno nije ispratio poteze konkurencije kako treba.

 

(227)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments