1. Home
  2. Vesti
  3. Land Rover će praviti limuzine: Road Rover – novi brend
Land Rover će praviti limuzine: Road Rover – novi brend
1

Land Rover će praviti limuzine: Road Rover – novi brend

3.25K
1
Podelite sa prijateljima:

Kako prenosi britanski portal Autocar, prvi model limuzine koji će biti plasiran na tržištu pod brendom Road Rover, je razvijen paralelno sa novom generacijom modela Jaguar XJ, a biće premijerno prikazan publici na sajmu automobila koji se održava u Los Anđelesu, 2019. godine.

Prvi serijski Road Rover model biće rival, ni manje ni više, nego Mercedes-Benz S klasi nudeći kompetitivne nivoe luksuza i kvalitetno izrađenog enterijera. Ono što bi Road Rover trebalo da ponudi kupcima, a što S klasa ne poseduje, odnosi se naravno, na izvesnu dozu “off road” sposobnosti. Kompanija obećava i izvanrednu voznu dinamiku, posebno korišćenjem potencijala koji pružaju elektromotori.

Ono što se još zna se odnosi na činjenicu da će arhitektura Road Rover modela biti identična sa blizancem Jaguar XJ nove generacije, odnosno da će počivati na aluminijumskoj platformi koja pruža mogućnost instalacije konvencionalnih motora, ali i elektromotora, ukjučujući i pakovanje baterija, naravno. Zamišljeno je da novi XJ kao i Road Rover budu čisto električni modeli sa opcionim pogonom na sve točkove. Pored toga, očekuje se da će oba modela imati vazdušno oslanjanje sa varijabilnim klirensom, autonomiju od oko 500 kilometara u idealnim uslovima i ubrzanje do stotke u nivou od oko 5 sekundi.

Planovi kompanije JLR obuhvataju celu gamu Road Rover vozila sa izgledom limuzine i dozom mačo imidža. Za sada nije poznato hoće li Road Rover imati svoj specifičan dizajnerski pravac, mada se veruje da će se izgledom osloniti na Velar.

Road Rover je, mnogi ne znaju, baš kao i Velar, ime koje je korišćeno za eksperimentalne modele kompanije, u njenoj istoriji. Prvi put je korišćeno početkom pedesetih godina prošlog veka, kao karika između terenskih i vozila namenjenih za eksploataciju na drumu. Koncept je oživljen šezdesetih godina u formi karavana sa troje vrata, koji je poslužio kao intelektualna osnova konceptu originalnog Range Rovera.

Pored ovih vesti, iz kompanije JLR dolaze i informacije, zbog izuzetno visokih nivoa likvidnosti koji se očitavaju iz finansijskih izveštaja matične kompanije TATA Motors, o zainteresovanosti za kupovinu još nekog premijum brenda. Pogađate, sveopšta “mlada” sa svojim setom brendova – FCA, opet je najpominjaniji potencijalni prodavac.

Svet je definitivno različito mesto od onoga što je nekada bio. Davnih dana smo dobili “terenski” Porsche, stiže i Porsche karavan. Da slika bude kompletna, eto, uskoro čemo imati i Range Rover limuzinu.

Izvor: Autocar

(3251)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Kobac

Sta god da naprave najbolji su, a najbolja vozila su im iz kooperacije sa BMW do 2006!