1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. BMW i8 AC Schnitzer na Nirburgringu (video)
BMW i8 AC Schnitzer na Nirburgringu (video)

BMW i8 AC Schnitzer na Nirburgringu (video)

161
0
Podelite sa prijateljima:

U sklopu testiranja performansi, nemačka tjunerska AC Schnitzer, je izvela BMW i8 na čuvenu Nirburgring stazu.

Štopericu bolje da nisu ni nosili. Sportski hibrid koji je prošao AC Schnitzer tretman, bez odraza na krajnju snagu oba agregata, zabeležio je, za neke, razočaravajuće vreme od 8 minuta i 19,8 sekundi. Neprijatno su ostali iznenađeni, svi oni koji ne razumeju način na koji funkcioniše pogonski sklop ovog fenomenalnog automobila koji nije ni pravljen za brzinske rekorde na trkačkim stazama. S obzirom na to da, kao što smo opisivali u letošnjem testu ovog lepotana, pri višim krstarećim brzinama, u funkciji je samo trocilindarski benzinski motor, ni ne čudi da je čitavih 36 sekundi sporiji od hot heča sa pogonom na prednje točkove, Honde Civic Type R, na stazi koja ima potencijal za razvijanje ekstremno visokih brzina.

Da se mi vratimo na modifikacije koje je na standardnom modelu izvršio AC Schnitzer. Standardno, prvo što je izmenjeno je postavka oslanjanja koja je uključila kraće opruge za 25 milimetara napred i 20 milimetara pozadi. Felne su većih dimenzija, ali su istovremeno i lakše, zahvaljujući upotrebi najmodernijih materijala od lake legure. Pored toga, pneumatici su širi: 245 napred, 285 nazad.

Sve ove izmene bi trebalo da omoguće postizanje viših brzina u krivinama, ali, kao što rekosmo, modifikacije na agregatima nisu vršene pa je kombinovana snaga i dalje 362 ks. Preporučujemo da pročitate naš test, ali evo i brzinskog podsećanja. Prilikom ubrzavanja, u funkciji su oba agregata, što daje fenomenalne performanse za i8, međutim, čim se dostigne krstareća brzina, elektro agregat ostaje van funkcije, čime sportske premise padaju na teret, za tako nešto, nedoraslog agregata zapremine 1,5 litara.

Prirodno, tjunerska kuća AC Schnitzer je unapredila i prostor u enterijeru. Međutim, izmene nisu obimne, papučice su sada aluminijumske, vizuelno ukomponovane sa kontrastnim akcentima na komandnoj tabli. U ostalim detaljima, nismo primetili neku razliku.

Izmene na spoljašnosti vozila su sveobuhvatnije.  Prevashodno se odnose na aplikacije usmerene na poboljšanje aerodinamičkih performansi. Nisu obelodanjeni podaci u pogledu efekata koje izmenjeni aerodinamički dodaci obezbeđuju, ali ono što se vidi golim okom, deluje veoma atraktivno.

 

(161)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments