1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan smatra da smo suviše konzervativni pri odabiru boje automobila
Nissan smatra da smo suviše konzervativni pri odabiru boje automobila
0

Nissan smatra da smo suviše konzervativni pri odabiru boje automobila

241
0
Podelite sa prijateljima:

Vlasnici automobila su suviše konzervativni kada je o boji njihovih limenih ljubimaca reč. Bar tako smatraju u Nissanu.

Svim vozačima je u većoj ili manjoj meri bitna boja. Po Nissanu, na ovu stvar treba da se značajnije obrati pažnja, jer se često kolorit ne poklapa sa karakterom vlasnika. Kroz nedavno sprovedenu anketu u Evropi u vezi sa bojama automobila i njihovim izborom, čak 86 odsto ispitanika se izjasnilo da je njihovo vozilo potpuno pogrešne boje u vezi sa njihovim karakterom!

Naravno, Nissan nije „s neba pa u rebra“ odlučio da odabir boja automobila učini upitnim. Studija je sprovedena u cilju promocije svih mogućih varijacija personalizacije nove Micre, a njih je veoma mnogo. Japanski predstavnik u B segmentu nudi 10 različitih boja karoserije atraktivnih naziva poput „Energy Orange“ i „Pulse Green“. Program personalizacije omogućava kupcima da učine automobile veselijeg i atraktivnijeg izgleda kroz korišćenje kontrastnih nijansi. Isto važi i za enterijer.

Dakle, ukoliko velika većina vozača smatra da nemaju automobil u boji za kojom žude, koji su to koloriti koje treba da vidimo na našim ljubimcima? Nissan je kroz svoje evropsko istraživanje dobio 5.000 odgovora i saznao da se čak dve trećine odlučuje za konzervativne finiše poput crnog, sivog i srebrnog. Međutim, kroz seriju pitanja vezanih za karakter, Nissan je otkrio da bi većina trebalo da vozi nešto „visokoenergetsko“, poput svetlo narandžaste boje.

Koja su to pitanja vezana za karakter? Nissan ih nije obelodanio, ali je lansirao novi Facebook Chatbot, koji možete posetiti i gde se postavljaju tipična test pitanja. Kroz odgovore, Chatbot vam govori koja je boja odgovarajuća za vašu novu Nissan Micru.

Naravno, sve ovo ipak treba uzeti sa dozom rezerve i shvatiti više kao zabavu.

(241)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments