1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Porsche superjahta
Porsche superjahta

Porsche superjahta

457
0
Podelite sa prijateljima:

Mada ima dva V12 motora, može da se kreće tiho, koristeći generatore koji napajaju elektromotore.

Porscheovi fanovi sada mogu da kupe model dugačak čak 35 metara. Naravno, reč je o jahti koju krasi stajling skrojen u dizajnerskoj diviziji kompanije – Studio F.A. Porsche. Dynamiq će proizvesti samo sedam primeraka GTT 115 Hybrida, a prvi će debitovati na prestižnoj Monako Yacht Show manifestaciji.

„Dynamiq GTT 115 prenosi duh stajlinga visokoperformantnog sportskog automobila na morska prostranstva. Kreiran je da se svidi pre svega ljubiteljima automobila i progresivnim vlasnicima jahti, koji cene prednosti brzine, stila i naše filozofije inteligentnih performansi“, rekao je Roland Hajler, šef Sudio F.A. Porschea.

Dizajnerski tim je jahti podario aluminijumsko korito i zaista fascinantan izgled. Glatke obline dominiraju dizajnom i podsećaju na talase koji se uzdižu sa morske površine. Par V12 MAN-ovih motora proizvode ukupno 1.650 ks, a rezervoari mogu da prime 24.000 litara goriva. GTT 115 može da plovi maksimalnom brzinom od 21 čvora (40 km/h), uz radijus od preko 3.400 nautičkih milja (6.297 kilometara). Konvencionalni motori se mogu isključiti a kao pogon iskoristiti generatori koji napajaju elektromotore, za brzinu do 6 čvorova (11 km/h).

Koliko ovo zadovoljstvo košta? Cena startuje od 12,5 miliona evra, ali treba imati u vidu da konfigurator nudi brojne opcije koje rapidno dižu cenu. Primera radi, primerak izložen u Monaku košta 13,95 miliona evra, a u dodatnu cenu između ostalog ulazi „rodijum siva“ metalik boja korita.

Ima tu još mnogo poželjnih komponenti, opciono dostupnih za GTT 115. Oni sa „dubljim džepom“ mogu da potroše preko 300.000 evra na nameštaj na palubi i preko 200.000 za enterijer koji potpisuje Minotti. Sportski paket od 230.000 evra dodaje mahagoni i trim od ugljeničnih vlakana, uz trenažni bicikl.

 

(457)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments