1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Avgustovska prodaja VW grupe porasla za 8 odsto
Avgustovska prodaja VW grupe porasla za 8 odsto
0

Avgustovska prodaja VW grupe porasla za 8 odsto

197
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen grupa kaže da je njen broj novih registracija na globalnom planu prošlog meseca porastao za osam odsto, bez obzira što je u Evropi bio „status kvo“. Do značajnog rasta je došlo na drugim tržištima, posebno južnoameričkom.

 

Konglomerat koji pod svojom kapom ima Audi i Porsche, prodao je prošlog meseca 820.000 vozila. Obim prodaje grupe u Kini je skočio za devet odsto, dok se „u plusu“ radilo i u SAD (4,6 odsto), uprkos negativnim efektima dizel skandala. U centralnoj i istočnoj Evropi, zabeležen je porast od 13 odsto, pojačan napretkom od 13 odsto na najvećem tržištu u tom regionu, Rusiji.

Južnoamerički rezultat je bolji za neverovatnih 58 odsto, čemu je doprineo brazilski rast od čak 76 odsto. U zapadnoj Evropi, prodaja je na istom nivou, dok je u Nemačkoj pala za 2,4 odsto.

Prodaja VW marke

Sve važne marke VW grupe su napredovale prošlog meseca. Prodaja Volkswagen brenda je porasla za 9,3 odsto. Potražnja za Seat modelima je skočila za 17 odsto, dok ih prati Škoda za porastom od 6,7 odsto. Audi je ostvario 5 odsto bolju prodaju, dok je broj registracija Porschea porasla za 0,1 odsto.

Osmomesečna prodaja VW grupe je porasla za 3,2 odsto na 2,87 miliona.

Izvor: ANE

(197)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments