1. Home
  2. Vesti
  3. BMW X3 M na vidiku
BMW X3 M na vidiku
0

BMW X3 M na vidiku

214
0
Podelite sa prijateljima:

Dok Mercedes-AMG GLC63 koristi usluge moćnog V8 agregata, X3 M će ispod haube nositi šestocilindarski motor.

M40i je najsnažnija verzija novog X3 trenutno, ali bi to moglo uskoro da se promeni, jer Bavarci ne kriju da razmatraju ideju o lansiranju pravog M modela. Novosti je obelodanio Arno Keler, čovek zadužen za projekat X3: „X3 M je pod razmatranjem. Nije potvrđen, nije najavljen, ništa od toga, ali je moguć u smislu tehnologije i u smislu platforme.“

Keler nije jedini BMW-ov menadžer koji je javno govorio o potencijalnoj M verziji X3. Roland Majer, šef sektora za proizivode, priznao je da će finalna odluka biti donesena uskoro. Pored toga, šef australijske divizije, Mark Verner, rekao je da X3 M „ima smisla“ i da on strpljivo čeka da performantna verzija dobije „zeleno svetlo“. Sve ove izjave su jasni pokazatelji da će se to verovatno desiti, posebno što je Keler prilično otvoreno sugerisao o izvesnosti X3 M: „Imamo xLine, imamo M Sport, M40i i verovatno nešto više.“

Po poslednjim informacijama, X3 M nosi kodno ime F97, a pogoniće ga redni šestocilindraš, blisko povezan sa 3,0-litarskim biturbom iz M3/M4. Očekuje se snaga od 425 do 430 konja, što je sedamdesetak konjskih snaga više u odnosu na M40i. Maksimalni obrtni moment bi takođe trebalo da bude veći od 500 Nm navedenog modela.

Samim tim, treba očekivati performanse koje glatko nadmašuju trenutnu perjanicu. Naime, M40i do stotke ubrzava za 4,7 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h.

 

(214)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments