1. Home
  2. Vesti
  3. BMW rukovodilac nazvao X klasu “groznom”
BMW rukovodilac nazvao X klasu “groznom”
1

BMW rukovodilac nazvao X klasu “groznom”

27.80K
1
Podelite sa prijateljima:

Nekada je doza licemerja poželjna

Govoreći o Mercedesovoj X klasi, viši potpredsednik BMW za region Azije, Australije i Južne Afrike, Hendrik fon Kunhajm je najavio da se unutar kompanije diskutuje o razvoju modela koji bi bio konkurencija Mercedesovoj X klasi. Uslov za ovakvu odluku bi bilo tržišno učešće SUV modela koje prevazilazi 60%. Ako znamo da je u Evropi, danas ova cifra na nivou od oko 25%, onda nam je teško da zamislimo eventualni BMW pikap u skoroj budućnosti na drumovima. Međutim, ukoliko bi se u Minhenu odlučili na razvoj, ovaj model bi koristio platforme na kojima počivaju X5 ili X7.

“U eri elektrifikacije i vodoničnih gorivnih ćelija, svakako nam razvoj pikap vozila nije na vrhu liste prioriteta”, dodao je on.

Zanimlljiviji deo izjave fon Kunhajma se odnosi na, nedavno predstavljenu X klasu iz Mercedesovih pogona: “Kada pogledate sada proizvod koji je na tržište izbacio naš glavni rival iz Štutgarta, jedino što mogu da kažem je da je grozan. Mercedes to može da izvede mnogo bolje, oni prave fantastične automobile, ali ovaj je jednostavno razočaravajuć. Očekivao sam znatno više od X klase”.

Pretpostavljalo se da je fon Kunhajm aludirao na platformu koju X klasa deli sa rodbinom iz Renault Nissan alijanse. Međutim, brzo je stiglo i pojašnjenje.

“Bio sam u prilici da čujem razna mišljenja od predstavnika medija, kao i od kolega iz drugih zemalja. Svi oni kažu da X klasa izgleda veoma jeftino, veoma plastično, i ne previše slično onome što bi od Mercedesa očekivali”.

Možemo da se složimo, ali i ne moramo.

Jedino što je sasvim izvesno u ovoj priči: nekada je doza licemerja poželjna.

 

(27796)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Сима

Добра вам ова монтажа . У основи је ипак форд