1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2017
  4. BMW M5 (galerija)
BMW M5 (galerija)
0

BMW M5 (galerija)

386
0
Podelite sa prijateljima:

O njemu smo sve do sada napisali, ali evo ga i uživo u Frankfurtu. Novi BMW M5 je najsnažniji do sada. Iz 4,4-litarskog V8 biturbo motora je izvučeno 608 ks (447 kW), a maksimalni obrtni moment se popeo na 750 Nm. To moćnom bavarskom supersedanu obezbeđuje sprint do stotke za 3,4 sekunde, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h. Sa uklanjanjem limitera, dobija se maksimalna brzina od 305 km/h.

Snaga se distribuira preko osmostepenog M Steptronic automatskog menjača sa tri opciona vozna režima: Efficient, Sport i Sport Plus. Poslednje navedeni omogućava da se standardni pogon na sve točkove konvertuje u pogon na zadnje. Kontrola stabilnosti može biti u potpunosti deaktivirana.

Suptilno revidirana karoserija uključuje unapređenja poput naglašenog prednjeg difuzora, LED zadnja svetla, veći zadnji difuzor i nove standardne naplatke od 19 cola, obuvene u Michelin Sport Cup gume. Kupci se takođe mogu odlučiti za karbon-keramičke kočnice bez dodatnog troška.

Novi BMW M5 ima masu od 1.855 kilograma, što znači da je „smršao“ gotovo 90 kilograma u odnosu na prethodni model. Plastika ojačana ugljeničnim vlaknima (CFRP) primenjena na krovu i elementima karoserije, doprinela je smanjenju težine.

Prodaja novog M5 kreće u Evropi ovog meseca sa cenom od 117.900 evra. Specijalna BMW M5 First Edition edicija je limitirana na 400 primeraka, a odlikuje je Individual Frozen Dark crvena metalik boja.

 

(386)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments