1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2017
  4. Renault Symbioz koncept – Frankfurt 2017. (galerija)
Renault Symbioz koncept – Frankfurt 2017. (galerija)
0

Renault Symbioz koncept – Frankfurt 2017. (galerija)

181
0
Podelite sa prijateljima:

Hedžbek sa petoro vrata koji može da doda prostor vašem domu? Da, upravo je za to sposoban Renault Symbioz. Električni koncept francuske marke može bukvalno da se uparkira u kuću i kreira dodatni modularni prostor. Sjajna demonstracija kompanije kako automobil može da bude dodatni deo kuće.

Sa niskim i ravnim krovom, velikim staklenim površinama i farovima  i zadnjim svetlima u „C“ formi (LED), Symbioz je još jedan interesantna Renaultova studija nakon superatraktivnog Trezora, koji je ulepšao prošlogodišnji salon u Parizu. Francuski proizvođač za Symbioz sugeriše da je pogodan za 2030. godinu, kada će većina sveta voziti električne automobile.

Kao takav, novi Symbioz nema SUS motor, već umesto njega koristi dva elektromotora, postavljena pozadi, sa velikom baterijom od 72 kWh, instaliranom u pod. Sa ogromnom kombinovanom snagom od 500 kW (680 ks) i 660 Nm, koncept do 100 km/h stiže za manje od šest sekundi. Može da se kreće neprestano do 500 kilometara u realnim uslovima na autoputu i može da se puni bežičnim putem tako što za 20 minuta napuni 80 odsto baterije.

S obzirom da je dovoljno pametan da obavlja većinu vozačkih zadataka, postoji „Mind-off“ (mozak na pašu) režim, kada automobil preuzima potpunu kontrolu. Kada je aktiviran, armaturna tabla se automatski uvlači, dok rotirajuća sedišta omogućavaju putnicima da se opuste, čitaju knjige ili razgovaraju međusobno. Putni kompjuteri automatski detektuju putnike zahvaljujući brojnim senzorima, tako da pamte pozicije sedenja i lične preference.

Mada Symbioz nije predvišen za serijsku proizvodnju, Renault je obećao da će napraviti funkcionalno demo vozilo bazirano na konceptu.

 

(181)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments