1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2017
  4. Renault Megane RS – Frankfurt 2017. (video i galerija)
Renault Megane RS – Frankfurt 2017. (video i galerija)
0

Renault Megane RS – Frankfurt 2017. (video i galerija)

248
0
Podelite sa prijateljima:

Do kraja 2018. na scenu stupa još moćnija Trophy verzija.

Nakon brojnih špijunskih fotografija, pa i onih „procurelih“, Renault Megane RS (2018.) je konačno dočekao premijeru na IAA u Frankfurtu. Jedan od najpopularnijih modela u „hot heč“ segmentu dolazi sa brojnim novim tehnologijama, novim turbo motorom i po prvi put sa dve opcije kada je transmisija u pitanju.

Što se agregata tiče, Renault se ipak odlučio za 1,8-litarski turbo, kojem su prethodno davane manje šanse u odnosu na 2,0-litarsku jedinicu. Reč je o identičnom agregatu koji koristi Alpine A110. Isporučuje 280 ks.

Po prvi put u istoriji, Megane RS će biti dostupan sa šestostepenim manuelnim ili šestostepenim automatikom s dvostrukom spojnicom. Polugice na volanu se podrazumevaju, a tu je i „launch control“ sistem.

Ko želi više snage, moći će da sačeka na Megane RS Trophy verziju, koja će na tržište stići pre kraja sledeće godine, sa 300 ks. Brojke koje se tiču ubrzanja i maksimalne brzine još uvek nisu poznate.

Da bi se kontrolisala tolika snaga na prednjim točkovima, svakako je neophodna asistencija šasije i upravljačkog mehanizma. Iz tog razloga, inženjeri su novom RS podarili dve komponente jedinstvene za ovaj segment: 4Control upravljanje na sva četiri točka i prednju i zadnju hidrauličnu stabilizatorsku potporu. Pored toga, dostupna su dva tipa šasije – Cup i Sport, sa diferencijalom s ograničenim proklizavanjem za prvonavedeni.

Zaustavnu moć obezbeđuju standardni prednji diskovi od 355 milimetara sa Brembo čeljustima, koji mogu biti zamenjeni opcionim u kombinaciji livenog gvožđa i aluminijuma.

Dostupan isključivo kao hedžbek sa petoro vrata, novi Megane RS je opremljen Renaultovim Multi-Sense sistemom, koji vozaču pruža pet voznih režima: Comfort, Normal, Sport, Race i Pro, tako da je zgodniji za svakodnevnu vožnju nego ikada ranije. Čitav niz sistema asistencije i bezbednosti, uključujući adaptivni tempomat sa aktivnim kočenjem, upozorenje o neželjenom napuštanju vozne trake, detekciju mrtvog ugla, zadnju kameru i asistenciju pri parkiranju, dodatno doprinosi boljoj upotrebljivosti u svim situacijama.

(248)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments