1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2017
  4. Honda Urban EV koncept – Frankfurt 2017. (galerija)
Honda Urban EV koncept – Frankfurt 2017. (galerija)
1

Honda Urban EV koncept – Frankfurt 2017. (galerija)

324
1
Podelite sa prijateljima:

Napravljena na potpuno novoj platformi, Honda Urban EV koncept daje prvi uvid u nove smernice japanske kompanije kada je reč o tehnologiji i dizajnu budućeg modela na baterije.

Ono što je sjajno je što je Honda zauzela retro pristup, za šta se nadamo da će se preneti i na serijski model. Ono što je još važnije je da se serijska verzija ove studije planira za 2019. gdoinu, što je potvrdio i predsednik Honde, Takahiro Hačigo tokom pres konferencije: „Ovo nije vizija daleke budućnosti. Serijska verzija ovog automobila će se naći u Evropi 2019. godine.“

Urban EV koncept podseća na drugu generaciju Civica, a po dimenzijama je pozicioniran ispod Jazza. Honda kaže da izbalansirane proporcije pružaju „mišićav stav“, sugerišući na izvesne sportske karakteristike.

Između dva okrugla prednja fara se nalazi displej koji projektuje informacije poput pozdrava, saveta drugim vozačima itd. Recept je sličan i kada je reč o zadnjem delu, gde automobil pokazuje trenutni status baterija.

Unutar kabine postoji volan, što je – dobro! Tu su i papučice i vetrobran sa tankim A stubovima. Minimalistička postavka enterijera uključuje dve klupe za četiri putnika, veliku konzolu u drvenom finišu i obuhvatajući ekran koji se proteže iza armaturne table sve do vrata.

Centralni deo ovog displeja prezentuje informacije vezane za status vozila, uključujući autonomiju, status baterije i potrošnju energije.

 

(324)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Pet

Pa mislim nije li ovo u biti stilizirani Fiat 127?